Október 10-től indul a közönségszavazás a Év Kutyabarát Helye címért, a szakmai zsűri díjait pedig a Kutyabarat.hu osztja majd ki.

Örömteli változás az idei évtől, hogy már öt kutyabarát strand is várja az ebekkel nyaralókat a Balatonon. Nem titkolt szándéka a Kutyabarat.hu csapatának, hogy ez a szám egyre feljebb menjen, még több szálláshelyen, étteremben és vendéglátóegységben élvezhessük a pihenést négylábú barátaink társaságában. A helyzet javítása érdekében idén harmadjára hirdették meg az Év Kutyabarát Helye versenyt, ahová éttermek, sörözők, kávézók és cukrászdák jelentkezését várják.

A jelentkezés szeptember 15-én indult a versenyzők számára, közönségszavazás pedig október 10-től lehetséges a Kutyabarat.hu oldalán. A vendéglátóhelyek számára is fontos megjelenési lehetőséget biztosít ez a verseny, mert sokan ez alapján választanak maguknak úticélt. A legtöbb helyen még mindig kizáró oknak számít, ha valaki kutyával akar bemenni, így azok, akik szívesen látják őket is, most megmutathatják éttermüket vagy romkocsmájukat annak a nem is olyan kicsi piaci résnek, a magyarországi kétmillió felelős kutyatartónak. Az eddigi nyertesek, akik közt ott van a BL Yachtklub és a Szeremley Borház is, büszkén viselik ezt a címet, és munkájukkal népszerűsítik ezt a fontos társadalmi ügyet, a felelős kutyatartást.