Magyar Termék Nagydíjat nyert a kapolcsi Ilona-malom Műhely a verseny játszószerek kategóriájában, ezzel megelőzve számos nagyvárosi indulót is.

A kapolcsi Ilona-malom Műhely nyerte el a játszószerek kategóriájának első helyét a Magyar Termék Nagydíjon - írja az Éltető Balatonfelvidék. Egy egyedi kültéri játszóeszköz-családdal neveztek az idei versenyre, de repertoárjukban szerepelnek komplett játszóterek, kunyhók, parkberendezések és élő fűzépítmények is.

Faragott állatfiguráik a legnépszerűbb elemek közé tartoznak, és ezekből a Balaton környékén is több helyen láthattok néhányat. Ilyen például a balatonfűzfői Parti sétány, ahová egy biciklis pihenőt és egy teljesen fából készült játszóteret álmodtak, a veszprémi állatkert Kölyökdzsungele, ami egy hatalmas, beltéri játszótér vagy a szintén veszprémi Buba Éneke Játszótér.

2014-ben már elnyerték a Vidék Minősége védjegyet, és ritkaságszámba megy, hogy egy vidéki kis cég, ami egy 400 fős kis falucskából induljon, rendelkezzen a Magyar Termék védjeggyel. A fiatal kreatív alkotók munkáikat szeretnék határon túlra is elvinni, következő céljuk a nemzetközi piacra való kilépés.