Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

természet

Új tanösvényt épít a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A túraútvonal a Kopasz-hegytől a Hegyestűig vezet majd, ahol a jelenlegi kiállítást is kibővítik.

Komoly fejlesztéseket jelentett be múlt pénteken V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára - írja a Világgazdaság.

Közel 77 millió forintot fordítanak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park térségére egy nemzetközi geológiai fejlesztéssorozat részeként. Új installációkat kap majd a Hegyestű látogatóközpontja, valamint a túrázókra is gondolnak: a Badacsonyon és Szent György-hegyen található tanösvényt megújítják, Hegyestűtől a Kopasz-hegyig pedig új, vulkanológiai tanösvényt építenek ki.

A fejlesztéstől Kontrát Károly, a régió országgyűlési képviselője azt várja, hogy a Hegyestűre látogatók száma az eddigi évi 35 ezerről tovább fog növekedni.

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A