Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Makikkal és orrszarvúval bővült a Veszprémi Állatkert

A tavalyi nyár igazi baby-boomot hozott a Veszprémi Állatkertben. Már jön is a folytatás.

Nehéz elfelejteni a tavalyi nyarat, amikor három kárpáti hiúzzal, két zebracsikóval, két szibériai tigrissel, egy vörös varival és műanyag dinókkal növekedett az állatkert népessége. Idén is hasonló úton járnak Veszprémben: május 29-én kattaikrek, más néven gyűrűsfarkú makik születtek, míg múlt pénteken Makoubu, az orrszarvútehén érkezett meg egy hollandiai szafariparkból. – írja a Veszprémi Állatkert Facebook-oldala.

Az újszülött katták napjaik nagy részét még anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik az állatkert Fejes-völgyi részén a fekete medvékkel szembeni kifutójukban. „A csöppségek öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már kóstolgatják a gyümölcsöket, zöldségeket, a különböző hajtásokat és leveleket. [...] Húst nem fogyaszt, legfeljebb ízeltlábúakat kap el néha, elsősorban falevelekkel, fiatal hajtásokkal, virágokkal, gyümölcsökkel, egyes fák kérgével táplálkozik.” A madagaszkári erdőkben honos katta könnyedén felismerhető hosszú, gyűrűs mintázatú farkáról, amelyet járás közben magasba tart.

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A