Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tényleg kiemelkedő lesz az idei évjárat?

A múlt héten megírtuk, hogy több szakember is kiemelkedően jónak jósolja az idei évjáratot. Megkérdeztük három borászt a környékről, hogy mik a személyes tapasztalataik az idei termésről.

Múlt héten mi is megírtuk, hogy Kiss Eliza miniszteri biztos és Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei elnöke egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy a 2017-es év a kiemelkedő lehet a hazai bortermelésben. Megkérdeztünk több Balaton-felvidéki borászt, hogy ők mit gondolnak.

A Garamvári Szőlőbirtok nevében nyilatkozó Gamavári S. Zsuzsanna szerint csak a lehetőségek szintjén lehet véleményt alkotni. „Az illatos fajták és a pezsgő alapborok, valamint a további fehérborok is a várakozásnak megfelelően nagyon jó minőségben kerültek a tárolókba. A szüret közepén tartva, most a kék szőlők betakarítása lenne a feladat, ha az időjárás nem akadályozná részben az optimális érést, részben a megérett szőlők leszedését. A rosé és a pinot noir miatt már nem aggódunk, de sajnos az esős idő rosszkor jött. A tőkéken tényleg nagy ígéreteket moshat el az eső” – mondta, hozzátéve, hogy a birtokon mindenki egy kedvező évjáratban reménykedik, amit „néhány nap jó idővel, napsütéssel, türelemmel” valóban lehetséges lehet elérni.

Az idén a „Borászok Borászává” választott Jásdi István véleménye szerint azokban az évjáratokban teremnek a legjobb borok, amikor az ottlakó emberek is legjobban érzik magukat a bőrükben. „Nincsen ebben semmi csodálatos” – mondta, hozzátéve, hogy a Kárpát-medence klimatikus adottságai miatt a meghonosodott szőlőfajták a megszokott kiegyensúlyozott és átlagos évjáratokat kedvelik, amelynek sem a csapadékos nyarak, sem a véget nem érő kánikula nem kedvez.

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Balatoni reggelizőhelyek, amelyek télen is nyitva tartanak

?>

Olyan helyeket ajánlunk, ahová télen is beülhetünk egy finom brunchra, hogy fenséges reggelivel indítsunk el egy szuper téli balatoni napot.

Ezek a legjobb kutyabarát helyek 2023-ban a Balatonnál

?>

Tizedik alkalommal hirdették meg az Év kutyabarát helye kampányt. Mutatjuk a balatoni nyerteseket.

Neked ajánlott

A