Bréking / látnivalók & kultúra

Balatoni képek a világ legjobb vitorlás fotói között

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 10. 20. 9:44

Két magyar fotós, Kovács Zita és Cserta Gábor is bekerült egy nemzetközi fotópályázat döntősei közé.

A Mirabaud Yacht Racing Image honlapján bemutatták a fotóverseny 80 legjobbját, a döntőbe pedig két balatoni fotó is bekerült. Kovács Zita képén egy felborult hajót látunk, Cserta Gábor pedig egy intenzív pillanatot örökített meg Ian Ainslie szólóvitorlázóról.

A nemzetközi versenyre olyan fényképészek jelentkezhettek, akik az elmúlt évben rendszeresen publikáltak nyomtatott magazinokban. Fejenként egy-egy képet küldhettek be, melyeknek nyílt vízi edzéshez vagy versenyhez kötődő pillanatot kellett megjeleníteniük. Három szakértő választotta ki a 80 legjobb fotót, a fődíjról pedig egy másik, független zsűri dönt majd, tagjai között fényképészekkel, a tavalyi győztessel és egy profi vitorlázóval.

A két magyar fotós a fődíjon kívül két másik címre is esélyes lehet. A Yacht Racing Forum Award-ot a World Sailing világkonferencia résztvevői ítélik oda a legjobb 20 fotós egyikének. A Yacht Racing Image Public Award pedig annak a versenyzőnek jár, aki a legtöbb internetes szavazatot kapja november 20-ig.

Szavazni a galériában tudtok, a képek kedvelésével.

Hasonló tartalmak