A Baharttól már megvásárolta a területet a város, a polgármester szerint nem fürdőhelyről van szó. Akkor sem, ha nyáron itt strandbejáró és öltöző is van a területen.

Balatonföldvár márciusban 8 millió forintért vásárolta meg a város kikötőjének 2230 m²-es részét a Baharttól, ami a kifejezetten központi területhez képest alacsony, 3587 forintos négyzetméterára mellett azért is furcsa, mivel a vállalat az ottani vitorláskikötő bővítését tervezi. Ehhez egy közösségi célú épület és parkolók építése is kapcsolódik, így a 25 parkolóhelyért cserébe 15 évre ingyenes használati jogot szerezne a cég. A 24.hu írt a témában egy részletes cikket, információik szerint a város egy másik parkolót is szeretne építeni egy ősfás, önkormányzati területen „az évek óta kialakult tényleges használatnak megfelelően”.

Holovits Huba polgármester nyilatkozata szerint az érintett területeken nem kerül sor fakivágásra, a szabadstrand helyén épülő parkolóról pedig azt mondta, hogy „nem kijelölt fürdőhely”, bár a 24.hu cikke megjegyzi, hogy tavaly még az volt, sőt, lépcsők és öltöző is van a területén. Holovits azt is hozzáfűzte, hogy az elképzelés szerint a kikötőnél „egy 120 évvel ezelőtt megszületett terv részeként” közösségi tér, park és szökőkút valósul meg, amivel a jelenleginél jóval nagyobb zöldfelület alakul ki „az egykori Casino parkjával szervesen harmonizálva”.