látnivalók & kultúra

szerkesztés

Bemutatták a 2023-as veszprémi EKF-pályázat arculatát

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 10. 05. 14:04

A pályázatot idén adják be, döntés pedig 2018 végéig születik arról, melyik város kapja meg a címet.

A Bakonyt és a Balatont is magába foglaló régió áll a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa-pályázat fókuszában – mondta el Porga Gyula polgármester az október 4-i „arculatbemutató” sajtótájékoztatón, amelyen azt is hangsúlyozta, hogy ha nem nyernek, akkor is fontos a kitűzött célok megvalósítása.

A civil szervezetek és magánemberek bevonásával megvalósuló koncepciót a „nagykövetek”, azaz a térséghez kötődő ismert emberek képviselik majd. „A Bakony és a Balaton kontúrját sejtető logó a harmónia és a játékosság jegyében született” – nyilatkozta Gerhes Gábor, a pályázat arculatát készítő képzőművész.

Az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. A királynék városa mellett Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Pécs, Székesfehérvár és Szombathely is pályázik a címre. A pályázatok benyújtási határideje december 20. és várhatóan 2018 végéig dönt az EMMI tárcaközi különbizottsága és a brüsszeli szakértői testület.

„A balatoni régió sokat segíthet, de nem csak arról van szó, hogy konkrétan a régió és az értékei mit tudnak hozzátenni Veszprém kulturális életéhez. Arról is, hogy az értékelők azért dönthetnek a javunkra, mert a közös pályázattal sokkal érdekesebbé és európaibbá válik a kihívásunk” – mondta nekünk augusztusban Mészáros Zoltán, a pályázat elkészítésében közreműködő művészeti tanács elnöke.

Hasonló tartalmak

Admin mode