Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / aktív

szerkesztés

A kerékpárversenyek élmezőnyébe került a magyar körverseny

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 11. 16. 11:11

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség olyan kategóriába sorolta a Tour de Hongrie-t, ami fölött már csak a világhírű kerékpáros versenyek vannak.

Magasabb kategóriával került be a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 2018-as versenynaptárába a Tour de Hongrie – adta hírül a hirbalaton.hu. Magyarországon még soha nem rendeztek ilyen magas besorolású profi versenyt. „Szeretnénk, hogy erről az egész világon tudomást szerezzenek, így nemcsak a hazai élő televíziós közvetítés, hanem az Eurosport programjában való szereplés is a legfontosabb célok között szerepel” – fogalmazott Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke, aki hozzátette, hogy abban bízik, hogy már jövőre sikerül egy-egy világsztárt a magyar versenyre csábítani.

Az UCI 2.1-es kategóriájába sorolás – ami fölött már csak a 2.HC- és WorldTour-versenyek szerpelnek – új szabályokat is hoz magával. „Immár lehetőségünk lesz meghívni olyan csapatokat is, akiket a legnagyobb kerékpárversenyeken, a Tour de France-on, a Giro d’Italián vagy a Vuelta a Españán láthatunk. A korábbi években is nagyon komoly volt a nemzetközi érdeklődés a verseny iránt, többszörös túljelentkezést tapasztalhattunk a külföldi csapatok részéről, a kategória emelésével ez tovább fokozódhat” – mondta Szilasi László, a csapatok meghívásáért is felelős versenyigazgató, aki arra is kitért, hogy bár a versenynaptárba kiválóan illeszkedik az augusztusi időpont, a magyar kerékpárosoknak azonban nehezebb lesz rajthelyet szerezni.

„Legalább UCI kontinentális bejegyzésű csapatok és nemzeti válogatottak vehetnek részt ilyen szintű viadalon. Jelenleg két magyar csapat UCI-bejegyzése van folyamatban, az ő részvételük garantált lehet és természetesen a válogatottat is szívesen látjuk, amennyiben a Magyar Kerékpáros Szövetség szorgalmazza a részvételét. Ezen kívül biztosan meghívjuk majd azokat a külföldi csapatokat, amelyekben szerepel magyar versenyző, négy-öt ilyen csapatra számítunk” – tette hozzá Szilasi.

A Tour de Hongrie 2018. augusztus 14-én rajtol és 19-én fejeződik be. A versenyen az UCI szabályai szerint mintegy 38 000 eurós, azaz 11,5 millió forintos pénzdíj és összesen 547 ranglistapont talál gazdára, ami mindkét esetben több mint a duplája az ideinek. A szervezők ígérete szerint a jövő évi útvonalat néhány hét múlva mutatják be a nagyközönségnek.

Hasonló tartalmak

Admin mode