gasztró

szerkesztés

Egészen más Chianti nyitott újra Veszprémben

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 11. 27. 17:23

Megváltozott a név, a belső tér, az étlap és az árszínvonal is. Most már Gusto13-nak hívják a helyet.

A Chianti Étterem nyár elején zárt be átalakítás miatt, majd most hétfőn reggel nyílt meg új névvel és megváltozott koncepcióval.

A Gusto13
továbbra is a Csermák Antal utcában található, de más a belső tér, és az arculat is. „Az eddigi ünnepélyes, elegáns, puccos feelenget a tulajdonosok végleg elengedték” – fogalmazzák meg a változást a Gusto Magazin online megjelent cikkében (ez nem az étterem honlapja, de a Gusto Magazin és annak online változata is az étterem tulajdonosaihoz köthető - a szerk.). Az arculatváltás keretében a veszprémi Gusto Delicate is az étterembe költözött, így egy hagyományos delikátbolt kínálata is színesíti a bisztróhangulatot, bár „a belső tér kisebb lesz”. Az étel- és italkülönlegességeket a helyi termelők termékeivel ötvöző bolt pedig a nevét is magával hozta az új helyre.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

„Az alapanyag-minőség erősödik, de marad az olasz tematikájú gasztrovonal, pontosabban a magyar és mediterrán konyha egyfajta fúziója” – írják és hozzáfűzik, hogy ennek megfelelően visszatérnek a korábban elhagyott pizzához is. Változik az árszínvonal is: az „új Chianti” olcsóbb lesz, mert nagyjából 20%-os árcsökkenéssel lehet majd számolni a Gusto13-ban.

Mindehhez érdekes adalék, hogy László Szabolcs étteremvezető azt mondta a vehir.hu-nak, hogy a terveik szerint 1-1,5 éven belül „Veszprém egy frekventált helyén” újranyitják a Chiantit.

A Chianti eddig a balatoni régió egyik meghatározó étterme volt, a Gault&Millau tavalyi tesztjén a Kistücsök után a régió második legmagasabb értékelését kapta 13 ponttal, de más hazai, vidéki éttermeket rangsoroló listákon is rendre a legjobbak között végzett.

Hasonló tartalmak

Admin mode