Az idei jeges Balaton sokakat megihletett – összegyűjtöttük a legjobb téli videókat a jégtáncostól a figyelemfelkeltőn át a Balaton-átcsúszásról készült világjáró kisfilmig.

JÉGTÁNC

Egyik kedvencünk a szinkronkorcsolya-válogatott Szűcs Cintia és a Shine Art Studio közös munkája, amelyről a kisalföld.hu-nak így nyilatkoztak: „A lendületes mozgás és a jéggé dermedt tó különleges elegyet alkot, sőt kontrasztot teremt. Régóta vágytunk egy ilyen projektre, a természet most megadta hozzá az alapokat, mi pedig a legkülönlegesebb oldalát szerettük volna megmutatni.”

FLOW

Kálló Péter fotós facebook-oldalán tette közzé a mini-expedíciójukat megörökítő videót, ami a Through the Lake/Keresztül a tavon címet kapta.

VESZÉLYES

235 Productions pedig egy nagyon jó, egyperces figyelemfelkeltő videót készített a jégen vakmerősködőknek.

ÚJ LEHETŐSÉGEK

BalGa a Youtube-ra töltött fel egy videót Tihanyból induló szálldosásáról. Nyáron nehéz a parton repülni, mert nincs leszálló, de ha befagy a tó, új lehetőségek nyílnak meg – amit pontosan így kell kihasználni.

NAPFELKELTE, KISKACSA

Igazi téli hangulatvideót készített a gFrame Official mindennel, ami idén sláger volt a tavon: főszerepben a jég, a napfelkelte és a fürdőző kacsák. Ha valaki nem jutott le a Balatonhoz, 3 és fél percben átélheti, hogy milyen lett volna ott tölteni egy napot.

BALATON-ÁTCSÚSZÓS

Kurcz Lóci a Balaton-átcsúszást örökítette meg, videója világszerte népszerű lett.

WINTER WONDERLAND

Nincs is szemet gyönyörködtetőbb dolog egy 4K-s felbontású Téli Csodavilágot bemutató videónál. Csak akkor, ha az épp a Balatonról készül, mint ahogy a Skytech csapaté.

TAVASZVÁRÓ

A legvégére pedig, nem elfeledkezve arról, hogy mindjárt itt a tavasz, jöjjön egy kakukktojás, a BL YachtClub tavaszváró, hajózási szezont megnyitó videója.