A tegnapi Badacsony-Vonyarcvashegy távon szembejött a Szépkilátó és két fontos helyi legenda is a Balaton Caminósokkal. Természetesen ismét felismerték őket, de az is kiderült, hogy még a nagy nyugiban, 130 km gyaloglás után is szeretnéd kiszellőztetni a fejed egy rövid sétával.

"Ez itt a Balaton 200?"- kérdezte egy bringás, miközben pár tíz méteren keresztül a Balaton Camino túrázói mellett gurult a bicikliúton. Már messziről kiszúrta őket, mert azt gondolta, híresek. Milyen igaza volt.

A tegnapi Badacsony-Vonyarcvashegy szakaszon világbajnok táblákat fotózott a három lány, megtalálták például Nándi bácsi, a teniszkirály legendáját, aki 2014 szeptemberében "semmiképpen sem alkohol hatására" beborult "a képen látható susnyásba". Ha már Vonyarcvashegyen volt a célpontjuk, nem hagyták ki a híres halászkápolnát sem, amelynek történetéről mi korábban itt írtunk.

Nem mellesleg ilyen napsütés fogadta őket a magaslaton:

A napjuk egyik legjobb pillanata lehetett, amikor Anna megjegyezte, hogy jót tenne neki egy rövid séta, mert kicsit feszült, és szeretné kiszellőztetni a fejét. Mindössze 130 km gyaloglás után.

Továbbra is igaz, hogy nagy a nyugi: "Minden mozdulatlan. Őrületes méretű jégpáncél és semmi hullám, bezárt nyaralók és halk települések, leláncolt vízibiciklik és visszahúzódott természet." A posztot pedig azzal zárták, hogy ennyi nap és település után már simán átmennének a Nagy Északi Part kvízen.

Már ma is úton vannak, az új célpont Balatonberény, reggel pedig az is kiderült, hogy a Paint sokat segít a téli balatoni napfelkeltéken: