Világszerte több millióan figyeltek fel a Balaton-Átcsúszásra, amit – ha az időjárás engedi – februárban újra megrendeznek.

Mi is írtunk róla, hogy január 28-án szombaton körülbelül nyolcezer ember szelte át a Balatont Badacsony és Fonyód között korcsolyával, gyalogosan vagy éppen biciklivel és ez végül olyan esemény lett, amire a nemzetközi oldalak is felfigyeltek. Kurcz Lóránt alábbi videóját például a Business Insider is közzétette, a Tech Insider saját Facebook-oldalán posztolt, feliratozott verzióját pedig eddig több mint 3 millióan nézték meg és ebből az embertömegből 44 ezren a like gombot is megnyomták. A hírt az angol Metro News is lehozta, de Vietnamba is eljutott – bár itt a Balatont sikerült Budapestre belőni.

Az átcsúszás ötletgazdája, Kardos Gábor szerint korábban még nem jutott el ennyi emberhez egyik videó sem a Balatonról. "Ennek az oka, hogy a régió ilyenkor európai összehasonlításban is egyedülálló vonzerővel bír, ezért a balatoni szervezeteknek és a felsőbb szintű döntéshozóknak érdemes lenne együttműködni, és a jövőben közösen kialakítani a téli balatoni turisztikai szezont a megfelelő szolgáltatásokkal együtt" - mondta Kardos a We Love Balatonnak.

Amint az időjárás lehetővé teszi, ismét megrendezik a Balaton-Átcsúszást, akár még idén februárban, megfelelő szolgáltatásokkal és kiegészítő rendezvényekkel felturbózva. Erről február 3-án megállapodás is született a szervező Kardos Gábor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor, valamint Krisztin N. László Badacsony és Hidvégi József Fonyód polgármestere között, amiről közleményben tájékoztatták a sajtót.

A szervezők egyetértettek abban, hogy a téli szezonnal kapcsolatban az idei év áttörést hozott az egész Balatonnál, sőt, a balatoni programkínálat európai összehasonlításban is teljesen egyedülálló, új attrakcióval gazdagodott, ezért sokkal komolyabb együttműködésre lesz szükség régiós szinten is.