Bréking / balaton

szerkesztés

Átadták Keszthely felújított vasútállomását

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 03. 30. 13:21

Júniustól már a déli vonalon is megközelíthetjük a korszerűsített épületet.

Közel 469 millió forintból újították fel a keszthelyi vasútállomást – írja az MTI. Az állomás a Balaton egyik legforgalmasabb csomópontja, naponta közel 5 ezer utast szolgál ki, de az épület állapota már kritikus volt, hiszen 1903-as átadása óta csupán egyszer korszerűsítették, 1962-ben.

A mostani felújítás során akadálymentesítették és hőszigetelték az egész állomásépületet, innovatív hűtési és fűtési rendszert szereltek be, rendbe hozták a homlokzatot, az épület előtt pedig kerékpártárolót és parkolót alakítottak ki. Korszerűsítették az informatikai és utastájékoztatási rendszert is, hogy gördülékenyebb legyen az állomás működése.

A felújított épületet a Tapolca és Balatonszentgyörgy felől érkezők már most is használhatják, a Balaton déli partján utazók viszont csak június 17-től vehetik igénybe, a pályarekonstrukciós munkák miatt. Manninger Jenő, országgyűlési képviselő szerint decemberre elkészül a déli part vasútvonalának teljes korszerűsítése, így jövőre már 2 és fél óra alatt érhetünk Budapestről Keszthelyre.

A 2013-ban indult, közel 10 milliárd forintos fejlesztési program részeként a térség további állomásépületeit is felújították: Balatonszentgyörgyön, Pécsen és Kaposváron is folytak munkálatok. A projekt befejezését eredetileg 2015 végére tervezték, de a száz évnél is idősebb épületekben nem várt akadályokba ütköztek.

Hasonló tartalmak

Admin mode