Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / gasztró

szerkesztés

Balatoni borászok a Borászok Borásza–díj TOP5-jében

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 03. 31. 14:04

Jelenleg a második forduló zajlik, április 28-án derül ki, hogy balatoni lesz-e idén a Borászok Borásza.

Jásdi István csopaki és Konyári János balatonboglári bortermelő ötven borász közül került az egyik legrangosabb  hazai borszakmai elismerésként számon tartott díj  legjobbjai közé, Bodó Judit tokaji, Ipacs Szabó István villányi, és ifj. Szepsy István tokaji bortermelők társaságában.

A díjat Rókusfalvy Pál alapította 2007-ben a Kárpát-medence borászai számára és abban különbözik az eddigi borászoknak szóló díjaktól, hogy itt nem szervezetek szavaznak, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül a legjobbat. A cím elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár. 

A Borászok Borásza jelöltlistáját tehát ismét a cím eddigi birtokosai állították össze, majd az ötven jelölt borász maga közül választotta meg a döntősöket, ahogy ők szavazzák meg végül az idei Borászok Borászát is. Az eredményt az április 28-i díjátadó gálán hirdetik ki, a részletekről itt olvashattok.

Minden Borászok Borászának lehetősége van 1 fő jelölésére a Borászok Barátja-díjra is, amellyel azokat a civileket tüntetik ki, akik sokat tettek a magyar borért. Idén a jelöltek között találjuk Ambrus Lajos írót, Csizmadia András gasztrofilozófust, Caroline Gilby botanikust, Herczeg Ágnes borszakértőt és Kovács Pált, a Debreceni Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület elnökét is.

Hasonló tartalmak

Admin mode