Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Lekerült a lánc a tihanyi Őrtoronyról

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 04. 10. 17:55

Ismét szabadon látogathatják a turisták az új tihanyi kilátót, de a sajkodi belső utcákba nem hajthatnak be idegen autók.

Végleges fennmaradási és használatbavételi engedélyt kapott az Őrtorony kilátó – írja a balatontipp. Az épületet márciusban zárták le, miután a Sajkodért Egyesület kifogást nyújtott be az építési engedély ellen, természetvédelmi okokra hivatkozva. Tihany önkormányzata és a Bakonyerdő Zrt. kiálltak az Őrtorony mellett, megoldást kerestek a felmerülő problémákra, így a kilátót ismét szabadon látogathatják a turisták.

A környezet védelmének érdekében megfelelő útvonalat jelölnek ki, és új parkolók kialakításán dolgoznak. A sajkodi belső utcákból kitiltják az idegen autók forgalmát, csak az ingatlantulajdonosok kapnak kettő-kettő autóra érvényes behajtási engedélyt. Húsvét hétvégéjére kikerülhetnek az útjelző táblák.

A Sajkodi soron továbbra is szabadon lehet közlekedni, de parkolásra ezt sem szabad használni. A kilátó megközelítéséhez két kiemelt parkolóhelyet javasolnak: az egyiket a Tihany községbe vezető bekötőút csatlakozásánál alakították ki, a másik a Belső-tó délkeleti sarkánál, a Major utca végén, a horgászház mellett található. Mindkét parkoló használata ingyenes.

Hasonló tartalmak

Admin mode