Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt 45 millió forintból újítaná fel a település strandját. Az önkormányzat egy strandprojektek számára kiírt pályázat elnyerésében bízik.

Az elmúlt idegenforgalmi szezonban „a vendégéjszakák száma több mint 10%-kal emelkedett a korábbi évhez képest, ráadásul a strandi bevételek is jól alakultak” – nyilatkozta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a veol.hu-nak. A polgármester közlése szerint nyaranta 150 ezren keresik fel a strandot, mindezért a Balaton-parti város vezetése ambiciózus költségvetésű strandfejlesztésekre lát lehetőséget egy 45 milliós pályázat elnyerésében bízva.

Hebling a megpályázott összeg nagyjából felét, 22 millió forintot fordítaná a strand játszóterének felújítására, hogy az „új szerkezetű, modern, az európai normáknak megfelelő” legyen, illetve akadálymentes, hogy a mozgássérült gyermekek is használhassák. A fennmaradó forrásokból ősszel az üzleteket újítanák fel és a büfék előtti füves részt köveznék le, valamint új öltözőkabinokat létesítenének.