Bob McFerrin gitárosától a Sigmáig nagyon sokan jönnek idén nyáron a Balatonhoz zenélni.

Balaton Sound

Kevesebb mint két hónap és indul a Balaton Sound, amelynek szervezői alig egy hete árulták el, hogy az élő produkcióval érkező a Sigmával az ötnapos fesztivál line upja. Mellettük pedig a Soundra is ellátogat a világ egyik legismertebb partisorozata, az Elrow, arról nem is beszélve, hogy idén (korlátozott számban kapható) speciális jegycsomagot vásárolhatnak a hazai diákok.

Ez persze csupán a jéghegy csúcsa, hiszen a fesztivál végleges programja részletes programbontásban már elérhető itt.

Strand Fesztivál

A Strand Fesztivál csapata nemrég már bejelentette, hogy élő, zenekaros felállással érkezik Wilkinson, azóta pedig kiderült a szombat estére belobogtatott nagy név is: a legfrissebb headliner Parov Stelar, aki augusztus 25-én lép fel a fesztivál nagyszínpadán.

Az electroswing osztrák pápája a bejelentéssel együtt rövid videóüzenetében üdvözölte a fesztiválozókat: „Stay tuned and see you there.” [Maradj velünk és találkozzunk ott!]

Művészetek Völgye

2015-ös díjazása után a Művészetek Völgyét idén újra beválasztották az Europe for Festivals, Festivals for Europe tagjai a legrangosabb európai fesztiválok sorába.

A Művészetek Völgye több mint két évtizedes történtét nem cáfolva meg idén is újdonsággal jelentkezik: interaktív programajánlójukkal saját magadnak tudod összeállítani a személyre szabott to-do-listedet.

Everness Fesztivál

Az Everness idei fellépői között új és ismerős neveket egyaránt találhatunk: a fesztivál színpadára lép többek között Palya Bea, Anna Rf, Samsara Boulevard, Kailash Kokopelli és Bársony Bálint.

Csendes-ülős, állós-éneklős vagy ugrálós-megőrülős koncertre is lesz tehát mindenkinek lehetősége, hangulatának és ízlésvilágának megfelelően.

B.my.Lake

A B.my.Lake-re hétfőig még kedvezményes áron tudjátok megvásárolni a bérleteket és a napijegyeket. A jegyátfordulóval párhuzamosan pedig nyilvánosságra hozták a fesztivál több zászlóshajójának nevét is: fellép
Sikztah, Metha, Superpitcher, James Cole, Ben Sims, Gregory S, Bernathy Zsiga, Polarize és a Jan Blomqvist & Band is.

A fesztiválig pedig már nem is kell sokat várni, hiszen már csak 99 nap választ minket el tőle!

VeszprémFest

A fesztivál rendezői pár napja iktatták be a legismertebb fellépők közé Richard Bonát abba az illusztris társaságba, amelynek Tom Jones már eddig is tagja volt. Emellett azonban egyéb ok is van az ünneplésre, hiszen a Művészetek Völgye mellett a királynék városának buliját is beválasztották az EFFE tagjai közé.

Mindeközben már arról is hírt adtunk, hogy a nagyszínpad átköltözik a História Kertbe, de a szervezők a mai napon jelentették be azt, hogy külön mobilappja lett a fesztiválnak, így nincsen más dolgod, mint Androidon vagy iOS-en rákeresni a #VeszprémFest-re!