Bréking / gasztró

Még a legjobbak között is győzött a Kistücsök

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 05. 22. 15:35

A balatonszemesiek bodzás-epres tokhala lett a Gourmet Fesztivál legjobb étele.

Hétvégén a fővárosi Millenáris Parkban megrendezték a Gourmet Fesztivált, amelynek története során először díjazták a legjobb kiállítókat. A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb ételt a balatonszemesi Kistücsök Étterem mutatta be: tokhalat készítettek, bodzás íróval és eperrel. A zsűri a legjobb kiállító díját is egy vidéki étteremnek, az encsi Anyukám Mondtának adta.

A közönség is szavazott, ők a fővárosi Funky Pho által készített Báhn Mit választották a legjobb ételnek, a közönség kedvenc kiállítója pedig a gyöngyösi Bori Mami Étterem lett. A Kulináris Innovációs Díjat a budapesti Rosenstein Vendéglőnek ítélték, a mangalica és eper újszerű felhasználása, a kitelepüléshez kötődő innovatív elemek és fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezések alapján.

Hasonló tartalmak