Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / gasztró

szerkesztés

Somlói pezsgő nyert platinaérmet a brit borversenyen

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 05. 30. 11:43

A Kreinbacher Birtok Brut Classic-ja első magyarként nyerte el a pezsgős díjat Londonban.

A somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic névre keresztelt pezsgőjét 95 pontra értékelték a vakon kóstoló szakértők, majd a kategória legjobbjai közé kerülve a második fordulón kiérdemelte a Platinum – Best Hungarian Sparkling díjat a Decanter World Wine Awards (DWWA) versenyen. A tizenhetedjére megrendezett verseny történetében először kapott az aranyéremnél is magasabb elismerést magyar pezsgő.

A brit Decanter bormagazin 2004 óta rendezi meg minden évben a DWWA-t. A április végén tartott nemzetközi borverseny a legnagyobbak egyike és idén a megszokott 15 000-hez képest lényegesen több, 17 200 nevezés érkezett, zsűrizésükben pedig 219 nemzetközi szakértő vett részt.

A versenyen összesen tizenhat pezsgős platinaérmet osztottak ki a díjazottak között: a Moselle völgyéből érkezőtől egészen az Új-Zélandról származóig húzódik a díjnyertes pezsgők skálája. A platinaérem melletti tíz hazai aranyérem közül kettőt a badacsonyi Villa Sandahl borai nyertek el, a Kreinbacher Birtok két bora pedig bronzérmet kapott.

Hasonló tartalmak

Admin mode