Kölcsön biciklit, modern pihenőt, és interaktív túra útvonalakat kínálnak – nekünk már csak tekernünk kell.

Elindult a Paloznaki Tekergő program – írja a Turista Magazin. A fejlesztéseknek köszönhetően a Balaton-felvidék keleti részét már két keréken is felfedezhetjük.

Az sem akadály, ha nincs nálatok felszerelés. A falu közepén lévő önkormányzati vendégházban bérelhettek kerékpárokat, de a szükséges kiegészítőket, biztonsági felszereléseket és szerszámokat is megtaláljátok az üzletben. A Paloznakon megszálló vendégek ötven százalék kedvezményt kapnak a kölcsönzési díjból. Ha egy nap alatt legalább öt javasolt állomáshelyet felkerestek, akkor ennek az árnak is megspórolhatjátok a felét.

A tavaly felépített biciklis megállóhelyet is tovább fejlesztették. Telefontöltőkkel és napelemes világítással szerelték fel, így már sötétben is megpihenhettek Paloznak déli kapujában.

Balatontipp.hu és a Tekergő program tervezői hét túraútvonalat dolgoztak ki, ezeket nyomtatott formában és az interneten is közzétették. Az utak Paloznakról indulnak, és egy ötven kilométer szélességű területet fognak át. A túrák hossza 20 és 50 kilométer között változik, bicikliúton, kisebb forgalmú közutakon, mezőgazdasági és erdei utakon haladnak.

A kirándulások során több mint negyven „paloznaki tekergő partnert” kereshettek fel. Őstermelőkkel, kézművesekkel találkozhattok, műhelyekbe, műtermekbe pillanthattok be. Az érintett kiállítóhelyek, élményparkok, borászatok, vendéglátóhelyek többsége kedvezményt is kínál a tekergőknek a szolgáltatások árából.