Nem akármilyen hétvége közeleg. Három tippünk is van, ha most a csendterápia helyett szombaton pörgős, zenés bulit kerestek. Siófokon a Halott Pénzzel indul a strandszezon, Gyenesdiáson Rockabilly üvölt a hangfalakból, Révfülöpön pedig a Budapest Bár játszik a sötéten hullámzó Balaton partján. Mindhárom programot a MOL Nagyon Balaton hozza el, ráadásul kettőt teljesen ingyen.

PLÁZS nyitóbuli (Siófok)

A siófoki Nagystrand már sokféle arcát megmutatta. A korábbi Beach Club tavaly nyáron PLÁZS néven kelt új életre, óriási stéggel, medencékkel és street workout pályával, hogy csak néhány dolgot említsünk. Több mint 150 ezer vendégük volt a nyáron, de a két szezon között sem tétlenkedtek: a jövő strandbútorait keresték, építettek még egy medencét, és feltuningolták a VIP részleget.

Szombaton, tehát június 17-én még feljebb tekerik a hangerőt. Hajnalig fogunk táncolni mezítláb a homokban, koktéllal a kézben – így indul be a siófoki strandszezon. Este 7-kor nyitják a kapukat, 8-tól a Nagy-Szín-Pad! győztes Lóci Játszik ébreszti fel a közönséget, fél 10-kor pedig a Halott Pénz veszi át a mikrofont. Elővételes jegyeket ITT rendelhettek 3000 forintért, a helyszínen pedig 3500-ért juthattok be.

Los An Gyenes (Gyenesdiás)

Szívesen visszarepülnél az '50-es évek Amerikájába? Szombaton megteheted a gyenesdiási Kárpáti Korzón. Nem, az időgépet még ott sem találták fel, viszont június 17-én dögös autókkal, csinos pin up lányokkal, vintage vásárral és rengeteg pörgős rockabilly zenével jön a Los An Gyenes fesztivál. A délutáni családi programok után igazi koncertdömping kezdődik a színpadon. Este 7-től az osztrák Blue Train Special zenél, 8-tól a magyar Sonny & his Wild Cows, negyed 10-től az olasz Monokings veszi kezelésbe a közönséget, fél 11-től pedig a cseh Gone Hepsville adja a ritmust.

Budapest Bár (Révfülöp)

Mióta a Budapest Bár bevezette a magyar közönséget a gipsy lounge különös világába, egészen új elképzelést kaphattunk róla, hogyan is szól a cigányzene. Farkas Róbert az évtized egyik legérdekesebb vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben zenekara köré gyűjtötte a magyar zene ismert arcait, köztük Kiss Tibit, Lovasi Andrást, Németh Jucit és Szűcs Krisztiánt. Eredetileg egyetlen lemezre álltak össze, de végül akkora sikerük lett, hogy azóta is együtt alkot az "egyalkalmas" csapat, ismert dalokat és rég elfeledett kincseket dolgoznak át cigányzenei elemekkel.