A szabadstrandok továbbra is ingyenesek maradnak, a tavalyinál nagyobb óriáskerék érkezik Belgiumból és megduplázzák a járőrszolgálatot a nyárra.

Június elsején, csütörtökön a siófoki önkormányzat sajtótájékoztatót tartott, amelyen a polgármestertől kezdve a sportesemények főszervezőin át a rendőrkapitányig mindenki felszólalt. Idén nyáron lesz új városimázs, több esemény és még több rendőr.

Dr. Lengyel Róbert polgármester kifejtette, hogy a város új stratégiájának célja, hogy „ne csak a nyári szezonban, hanem egész évben kedvelt úti cél legyen a település”. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy „az elmúlt két évben már egymillió fölé emelkedett a vendégéjszakák száma” és „egyre nagyobb a rend”.

Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy elkészült a város középtávú turisztikai koncepciója, amelynek „legfontosabb eleme a város imázsának és arculatának újrapozicionálása […] nagy hangsúlyt fektetve a mindent korosztályt vonzó játékosságra”. A városimázs új szlogenje a „Ha hétvége, akkor Siófok!”-mondat lesz és már elkészült a logo is. Az új marketingstratégiát 90 millió forintból valósítják majd meg.

Pintér Tamás, a városüzemeltetésért felelős kft. ügyvezetője a szabadstrandok fizetőssé tételéről azt mondta, hogy „Siófok nem ezt az utat követi” és a szabadstrandok továbbra is ingyenesek maradnak. A város két fizetős strandján pedig az idei nyártól lehet Szép Kártyával fizetni vagy online vásárolni a belépőt. A Nagystrandon közel 50 milliós fejlesztést ígértek a mostani és a jövő szezonra, amennyiben a város benyújtott pályázata sikeres lesz: 800 nm-es gyermekjátszótér és 200 nm-es pancsoló szerepel a tervek között.

Major Balázs, az Óriáskerék kommunikációs vezetője elmondta, hogy a tavalyinál nagyobb, 40 méter magas óriáskerék érkezik Belgiumból a Plázsra és június 29-től augusztus 27-ig fog üzemelni.

Antonovits Dániel event menedzser arról számolt be, hogy a Plázs tavaly nyáron több mint 150 ezres látogatói számot ért el, illetve hogy a nyitóbuli június 17-én a Halott Pénz koncertje lesz.

Schőn Péter, a siófoki rendezvényterület biztonsági vezetőjének tájékoztatása szerint több mint száz emberével és a helyi rendvédelmi szervezetekkel együttműködve élőemberes őrzést, részben pedig kamerarendszer-üzemeltetést végeznek. Utóbbit részben modernizálták és húsz új kamerával egészítették ki, ami így már szinte teljesen lefedi a Petőfi sétányt és a Nagystrandot. Hozzátette, hogy „a biztonsági szolgálat az országban egyedülálló módon külön képzést kapott a helyi rendőrkapitányságtól”