Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / aktív

szerkesztés

Északi part: két szabadstrand, jegyár-emelkedés és álmok 300 milliárdból

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 06. 06. 11:40

Decemberben született határozat a balatoni ötéves tervről: a több mint 300 milliárd forintos projektből eddig ezek valósultak meg.

„A tervek szerint a kormány az elkövetkező években további 300 milliárd forintot szán a térség felfuttatására. [...] Az idei évben a kormány több tízmillió forinttal támogatta azokat a Balaton-parti strandfejlesztéseket, amelyek az idei szezonkezdetre elkészülhetnek, a Balaton körül összesen 48-at.” – írja a vehir.hu. Az elsősorban a vendégéjszakák számának növelését célul kitűző beruházások Alsóörsöt, Balatonfüredet, Csopakot, Balatonfűzfőt és Zánkát érintik.

  • Alsóörs a Magyar Turisztikai Ügynökségtől elnyert 60 millió forintból akadálymentes játszóteret alakított ki, majd a szezon végeztével a büfésort és az üzleteket fogják felújítani.
  • A balatonfüredi Esterházy strandon automata beléptető-kapuk elhelyezését és egy térfigyelő rendszer kiépítését tervezik az idei szezon kezdetére.
  • A csopaki strandon a jövő évi szezonra új csúszda, napozóstég és télen is használható wellness-részleg lesz 50 millió forintból, idén azonban csak egy napvitorlát feszítenek ki a játszótér fölé.
  • Balatonfűzfőn a Föveny strand néhány éve újult meg, így csak felújítási munkákat fognak végezni.
  • Zánkán „pályázati pénz függvényében” fognak kialakítani „gyermek animációs teret” – jelentsen az bármit is – idén.

Az említett strandok közül az alsóörsin és a füredi Esterházy-strandon emelik a jegyek árát: előbbin a felnőtt napijegy 700, a gyermek és nyugdíjas pedig 500 forintba fog kerülni, míg az utóbbin 5-7%-os áremelkedésre kell számítani. Az északi parton összesen két ingyenes fürdőzőhely akad: az eldugott örvényesi szabadstrand  és a strandnak csak erős túlzással nevezhető gödrösi.

Hasonló tartalmak

Admin mode