Az idei VUF egy halom újdonsággal várja a fesztiválozókat: lesz például Food Truck Utca és óriás hangszeres Selfie Színpad, de az óriáskerék is újra beindul.

Július 13-án tartott sajtótájékoztatót a Hangvillában Muraközy Péter főszervező és Porga Gyula polgármester a Veszprémi Utcazene Fesztiválról. A július 19-én induló fesztiválon 4 nap alatt 11 helyszínen 62 zenekar ad összesen 168 koncertet, valamint húsz kiválasztott zenekar csap össze a díjakért. „Itt lesz Mr. Alboh, a tavalyi Metro Music Awards-díjas Hugo Barriol, az alter gitáros Daniel Docherty, az EDM-et, hip-hopot, indie rockot ötvöző The Trouble Notes, a Kraków Street Band, a Will and The People, a Hillybilly Moonshiners és a francia L’Entourloop” – olvasható a MOL Nagyon Balaton keretében megrendezett fesztivál közleményében.

A sajtótájékoztatón a következők hangzottak még el:

  • Újdonság, hogy a belváros mellett az Óváros téren is Food Truck Utcát nyitnak.
  • A Kossuth Lajos utcai Selfie Színpadon túlméretezett hangszerekkel fotózkodhattok.
  • Az óriáskereket a tavalyi sikerre való tekintettel idén is felépítik.
  • A fesztivál ideje alatt útlezárások lesznek a városban 21:00 és 03:00 között: az Óvári Ferenc utcában, a Megyeháza téren, a Horgos utcában, a Szabadság téren, a Brusznyai Árpád utcában és a Haubner Máté parkban csak megkülönböztetett járművek, az adott utcákban lakók járművei és a helyi buszok közlekedhetnek.
  • A lezárások miatt a Dózsaváros irányából a belvárosba érkezőknek, valamint a Budapesti út irányából a Dózsavárosba haladóknak kell változtatni a megszokott útvonalon.
  • Új buszjáratok járnak 2:00-ás indulással jövő csütörtöktől a fesztivál ideje alatt Herend, Zirc, Gyulafirátót, Litér, Balatonfüred, Nagyvázsony és Várpalota irányába.