Hundertwasser, Van Gogh és Picasso munkáit idéző mintákkal dekorálják ki a veszprémi kukákat a Veszprémi Utcazene Fesztiválra.

Az amúgy is színes Veszprémi Utcazene Fesztivál idén még a szokásosnál is vidámabb lesz: a fesztivál nyitónapján, július 19-én színesre festett szeméttárolókat helyeznek el a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) standjánál.

A júniusban meghirdetett kukadíszítő pályázaton három tervet díjaztak – nyilatkozta Bonyhádi Szilvia, a VKSZ munkatársa a vehir.hu-nak – a nyerteseket egy-egy Strand Fesztivál-belépővel díjazták.



A „kukadekor pályázat” lavinát indított el, mivel a zirci III. Béla Gimnázium és Szakgimnázium diákjai további kilenc kukát festettek ki kedden a Hangvillánál. „Az alkotások elsősorban egy-egy kortárs művész stílusára reflektálnak, [...] mert a színes kukák a monokróm utcákon már messziről felhívják magukra a figyelmet. Így aztán némelyik szeméttároló Hundertwasser-stílus alapján készült, egy másik Keith Harring street art grafikáira reflektál, a harmadik a párizsi Pompidou Központ művésznőjének, Niki de Saint Phalle munkáit idézi meg. De készült kuka Van Gogh és Picasso dekorációval is, valamint az egyik tanítvány saját elképzelése szerint is – ez még egyelőre a ritkább, a diákoknak még kell az irányítás, de a tehetségük így is rendkívüli” – mondta el B. Hegedűs Piros, a diákok munkáját irányító pedagógus.