Az utolsó napok még komoly izgalmakat hoznak a vizes világbajnokságon, főleg, mert a leghosszabb, 25 kilométeres számok maradtak a program legvégére. Közben Quimby-vel indít a Völgy, Veszprémben sok pénzért versengenek egymással az utcazenészek, Balatonalmádiban pedig opera-flashmobot tartanak. Ez lesz hétvégén.

Krisna-völgyi Búcsú (07.21–23.)

Krisna-völgy megalapítása óta arra törekszik az ott élő közösség, hogy vendégeikkel megismertessék az ősi indiai kultúra hagyományaira épülő környezettudatos életmódot. Ennek mentén szervezik meg évente a meghatározásuk szerint családi élményfesztivált, a Krisna-völgyi Búcsút. Lesz ismét banánégetős indiai védikus esküvő és tűzceremónia, negyedóránként induló, szentélylátogatással egybekötött templomi körséta, „krisnás” valóságshow, fesztiválszínpad, pantomim és más családos- és gyermekprogramok.

Érdemes tudni, hogy a háromnapos dzsembori alatt tilos a dohányzás, az alkoholfogyasztás, valamint a hús-, hal- és tojáskészítmények behozatala és fogyasztása.

17. FINA Világbajnokság (07.21.)

A FINA, vagyis a Nemzetközi Úszószövetség égisze alatt 1973 óta megrendezett vizes világbajnokság idei utolsó balatonfüredi versenyeire pénteken kerül sor: a férfi és női 25 kilométeres nyíltvízi úszás döntői 08:30 és 15:00 között lesznek a Tagore sétány tőszomszédságában kialakított versenypályán.

Bár érmet eddig még nem szereztünk, izgulni még bőven van okunk, ugyanis a női versenyzők közül Olasz Annának és Sömenek Onon Katának, a férfiak közül pedig Rasovszky Kristófnak és Gyurta Gergelynek szurkolhatunk a pénteki megmérettetésen.

Veszprémi Utcazene Fesztivál (07.21–22.)

Veszprémben idén sem lesz hiány a világ minden tájáról érkező utcazenészekből: két új színpaddal bővül a fesztivál, amelyeken olyan előadók lépnek fel, akik profi hangosítás nélkül is képesek bulizásra bírni a közönséget. Emellett a tizennyolcadik évét idén töltő veszprémi fesztiválon most is négy napon keresztül versenyzik az a bizonyos „szerencsés húsz” – az előválogatásból kikerült zenekarok és előadók – hogy elnyerjék a zsűri és a közönség kegyeit. Amennyiben még ezután is szüksége van valakinek lökésre, úgy jelezzük, hogy a Food Truck Show keretében 2017-ben már harmadik alkalommal érkeznek a mozgó vendéglátás legjobbjai a városba.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Művészetek Völgye

A Művészetek Völgyét teljesen felesleges bemutatni, aki járt már az utóbbi 20-30 évben ilyenkor Kapolcson, pontosan tudja, ilyenkor hogy szaporodnak meg az egy négyzetkilométerre jutó kürtős kalácsos, lepényes és nemezelős nénik száma a faluban, és hogyan veszi be az udvarokat Hobótól kezdve Harcsa Veronikán át egészen Lackfi Jánosig és a Kalákáig. A Völgy napjainkra megkerülhetetlen fesztivállá alakult, ahol úgy őrzik a hagyományokat, hogy közben minden évben újítanak: már az újcirkusz, mint műfaj, a Nouvelle Vauge-koncert, vagy a Hello Wood hipszter ácsai is bőven beleférnek a műsorba.

Itt szedtük össze azt a tíz programot, amelyeket kifejezetten várunk.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Hosszúlépés. Járunk? (07.21–23.)

Idén nyáron ismét elértek a Hosszúlépés különleges sétái a Balaton környékére is: pénteken és szombaton 20:00-tól Keszthelyen lehet esti kastélylátogatásra indulni, szombaton 20:00-tól indul a Hajtóvadászat Keszthelyen nevet viselő kalandozás, ahol a fürdőváros elfeledett, sötét odalát ismerheted meg, vasárnap 18:00-tól a „kóser Füredbe” lehet belekóstolni, 19:00-től pedig alászállni a Káli-medence mélyére, és megtudni, hogy a környék miért lett olyan népszerű a városi lét elől menekülők számára.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

ARTplacc 2017 (07.21–23.)

A pénteken hetedjére megnyitó ARTplacc a megszokotthoz képest idénre szintet lépve már egy nagyobb volumenű fesztivállá vált: a korábbi négy nap helyett idén a hétvégente lesznek tematikus rendezvények egészen augusztus végéig. Már a nyitó hétvégén is lesznek kültéri fainstallációk, frissdiplomások animációs filmjeinek vetítését lehet megtekinteni, de a legfrissebb bivakdizájnnal is képbe lehet kerülni. Az arculatváltással összhangban a pénteki megnyitón egy közösségi alkotásként megépülő fényinstallációban folyik majd a buli.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Klassz a pARTon 2017 (07.21–22.)

Harmadik alkalommal indult útjára idén a Klassz a pARTon! nevű nyáresti komolyzenei koncertsorozat, amelynek keretében neves előadóművészek és zenekarok, valamint feltörekvőben lévő ifjú titánok lépnek fel a Balaton partján több héten keresztül. Ezen a pénteken 19:00-tól például a FareMido Operatársulat hoz Opera Flashmobot a balatonalmádi Szent Erzsébet-ligetbe, szombaton pedig az Eckhardt Quartet és a fesztivál arca, Érdi Tamás lépnek fel a vörösberényi Szent Ignác-templomban 20:00-tól.

Mastercard Élményhajó és Varázshajó (július 14.–augusztus 27.) (X)

Idén nyáron is kulturális élmények várnak rátok a Balaton közepén, a Szent Miklós zászlóshajó fedélzetén, köszönhetően a Mastercard és a BAHART együttműködésének. A Mastercard Élményhajó péntekenként várja az utasokat július 14. és augusztus 18. között: 20:30-kor indul a siófoki kikötőből, és másfél órás útja alatt stand-up comedy előadásokat láthattok olyan ismert humoristákkal, mint Felméri Péter és Mogács Dániel. A Mastercard Varázshajót a kisgyermekes családoknak ajánlják, egyórás utat tesz meg, miközben műsorral és ajándékokkal szórakoztatják a gyerekeket. Hétfőtől szombatig közlekedik, négy északi és hat déli parti kikötőben szállhattok fel rá. 

Mindkét hajótípusra a BAHART pénztáraiban válthattok jegyet. Ha Mastercard vagy Maestro bankkártyával fizettek, az élményhajóra 50%, a Varázshajóra 10% kedvezményt kaptok. A bankkártyás fizetés mellé egy 10 százalékos kupon is jár, ezt a hajók fedélzeti büféjében válthatjátok be, ahol szintén lehetőségetek van kártyás fizetésre is. (X)

Badacsonyi Bor7

A 2017-es Badacsonyi Bor7 második hétvégéjét pénteki koncertjével a borhét visszajáró fellépői, az F.R.B. nyitja meg, Stahl Barbara és Havai Gábor akusztikus duettje lép színpadra szombaton, vasárnap pedig Dél-Afrikából érkezik a fokvárosi Sean Koch Trio. A buli pedig minden este fél 9-kor kezdődik a szelfigyanús badacsonyi háttérrel és a Balaton-felvidék legjobb boraival.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Kertmozizz a hétvégén!

Péntek

Szombat