Bréking / balaton

Idén már félmillióan utaztak a balatoni komppal

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 07. 25. 13:55

Idén is népszerű a Szántód és Tihany közti kompjárat – augusztus 31-ig tart a főszezon, sűrített járatokkal, kompkoncertekkel várják az utasokat.

Július 24-én köszöntötte az idei év 500 ezredik komputasát a Balatoni Hajózási Zrt. – olvashatjuk a társaság oldalán. Az adatok alapján idén is rekordszámú utasra számítanak, még a tavalyi 1,1 milliós eredményt is túlléphetik. Idén eddig közel 10 százalékkal több gépjárművet szállítottak át a Balatonon mint az előző év azonos szakaszában, és a kerékpároknál is 12 százalékos emelkedést tapasztaltak.

Augusztus 31-ig még tart a balatoni főszezon: az első komp 6:40-kor, az utolsó 23:20-kor indul Szántódrévből, míg Tihanyrévből 7:00-kor fut ki az első, 23:40-kor pedig az utolsó komp. A legforgalmasabb nyári időszakokban sűrítik a járatokat, ilyenkor négy komppal folyamatosan biztosítják az átkelést.

A kompokat nem csak hétköznapi utazásokhoz vehetjük igénybe, hiszen idén is folytatódnak a MOL nagyon Balaton kompkoncertjei. Július 28-án pénteken egy brit hiphop-duó, a Stereo MC’s lép fel, augusztus 25-én délelőtt az Alma együttes szórakoztatja a gyerekeket, szeptember 16-án pedig a Tankcsapdával búcsúzhatunk el a nyártól a tó közepén.

Hasonló tartalmak