Bréking / aktív

szerkesztés

Az Opel Fifty-Fifty nyerte a Fehér Szalagot

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 07. 03. 22:18

1 óra 55 perc és 46 másodperces idővel kerülte meg a keleti medencét a Balaton legnagyobb versenyhajója.

Hagyományosan a Kékszalag előtt rendezik meg évente a Fehér Szalagot, amelynek idei győztese a Kékszalag-csúcstartó hajó, az Opel – Fifty-Fifty: Józsa Márton és csapatának vitorlása 1 óra 55 perc és 46 másodperces idővel kerülte meg a Balaton keleti medencéjét a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távon.

„Az élénk szélben Kenesénél a sokszoros német katamarán világbajnok Roland Gäbler vezette Black Jack fordult elsőnek, őket Litkey Farkas Festipay DC 35-öse követte. A tavalyi Kékszalag-győztes azonban nem sokkal később egy technikai hiba, a fockfelhúzó szakadása miatt kiállni kényszerült. [...] Józsa Mártonék a Siófok-Tihany szakaszon vették át a vezetést” – olvasható a győztesek sajtóközleményében. Józsa Márton a Litkeyt ért nehézségekre reagálva azt mondta, hogy „reméljük minden ellenfelünk rajthoz tud állni és újból összemérhetünk!”

Második helyen ért be hat perccel később az Extreme Sailing Team (11:31:42), amit a bronzérmet megszerezve a már említett Team Black Jack (11:34:01) követett.

Az élboly hajóival legközelebb július 6-án, csütörtökön reggel 9 órakor találkozhattok a kontinens leghosszabb tókerülő versenyén, az idén 49. alkalommal megrendezett Kékszalagon.

Hasonló tartalmak

Admin mode