Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

2017-ben is keressük az Év Strandételét!

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 07. 06. 12:09

A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is összefogott: keressük azt az ételt, amely túlmutat a hekken és az eddig megszokott kínálaton.

Két évvel ezelőtt a Balatoni KÖR borászainak és vendéglátósainak vezetésével elindult a BeachFood-kampány annak érdekében, hogy a Balaton büfékultúrájának reneszánszát felgyorsítsák. Ezzel egy időben előbb az északi, majd a déli parton is előkerültek olyan büfék, akik az eddig alapvetőnek tartott lángos-hekk vonalon kívül képzelték el a part menti gasztronómia új útjait. A két folyamat találkozásaként a Balatoni KÖR a We Love Balatonnal együttműködve 2015-ben meghirdette az Év Strandétele versenyt.

A versenyt 2015-ben a fövenyesi Kalóz nyerte a Harcsa & Krumplival, amely a balatoni fish&chips-nek felelt meg, 2016-ban pedig a Kishableányban és a Palettában kapható Big MEKK-et választotta ki győztesnek a zsűri.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

A 2017-es Év Strandételének kritériumai a következők:

  • egészséges, jó minőségű, friss helyi alapanyagokból készül
  • egyszerű, de kreatív, nyárias
  • túlmutat az eddig uralkodó lángos-hekk irányon
  • gyorsan és büfékben elkészíthető
  • akár elvitelre is alkalmas
  • szerepel a vendéglátóhely étlapján

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A Balatoni KÖR augusztusban osztja majd ki a díjat, a We Love Balaton pedig idén is együttműködő partnerként áll a kezdeményezés mellé, megszűri a jelentkezőket és összeállítja a végső győzelemre esélyes nevezők listáját.

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet más strandbüfék is átvegyék, ezzel megújítva az itthoni büfékultúrát.

A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat (így a Balatoni KÖR tagjai is), a szervezők külső zsűrit kérnek fel, hogy győztest válasszon.

Jelentkezni július 13-ig lehet az info@welovebalaton.hu e-mail címen, megadva a nevező elérhetőségét, a nevezett ételt illetve azt, melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni az ételt.

Hasonló tartalmak

Admin mode