Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

aktív

szerkesztés

Most kicsit megnyugszik a Balaton – hétvégi programajánló (08.11-13.)

Szerzők

  • Jene Boglárka

2017. 08. 10. 17:22

Csendes napok jönnek a Balatonnál, legalábbis nem egy tipikus fesztiválhétvége vár ránk. Persze unatkozni biztosan nem fogunk: nézhetünk hullócsillagokat a legmagasabb hegycsúcsokról, hajnalig libegőzhetünk Eplényben, felfedezhetjük Veszprém ízeit, alkothatunk a tihanyi ARTplaccon és koccinthatunk a Tagore sétányon füredi borokkal. Sötétedés után pedig jöhet egy kis kultúra: alter-buli a 30Y-nal, sikerfilmek egy kertmoziban, vagy egy remek színdarab a szabad ég alatt.

Samsara - Siófok (08.08-13.)

Ha téged is vonz a fesztiválok világa, de a Soundot, a Strandot és a többi nagy rendezvényt mégsem érzed magadénak, a Samsarát neked találtál ki. Eltűnhetsz a külvilág elől egy elvarázsolt erdőben, menő jógás arcok között. A Siófok melletti Töreki dzsungelben átadhatod magad a nyugalomnak, és a virtuális világból kilépve átélheted a valódit. Talán úgy tűnik, hogy ez a fesztivál egy zárt közösségnek szól, de a jógamesterek és elszállt hippik közé már tavaly is vegyültek olyanok, akik egyszerűen csak egy kis feltöltődésre vágytak.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Free Füred (08.10.)

Aki egy kicsit is tájékozott Balatonfüredet illetően, annak nem lehet ismeretlen sem a Blaha Lujza utca, sem Dobai András neve. Ha korán kezdenétek meg a hétvégi pezsgést, keressétek fel Dobai „szörfkocsmáját”, a Hello Touristot, ahol csütörtök este zenés bulit csapnak a Winestage Borbisztróval és a Kredenccel összefogva. A zenéről a Tudósok és drMáriás gondoskodnak, este 10-kor pedig a Kredencben folytatódik a buli Zóra Urbányi bar-jazz előadásával. Ha nem akartok lemaradni az ehhez hasonló eseményekről, érdemes követni a Hello Tourist oldalát, mert túlzás nélkül állíthatjuk, hogy soha nem fogynak ki az új ötletekből.

A Pál utcai fiúk – Balatonakali (08.11.)

Nem véletlennek vagy a szerencsének köszönhető, hogy Molnár Ferenc regénye alapművé vált az elmúlt 111 év során. A Pál utcai fiúk súlyos témákról beszél: hősiességről, árulásról, esendőségről, hazaszeretetről, de mindezt képes olyannyira közérthetően tálalni, hogy még a kötelező olvasmányoktól irtózó diákok egy része is élvezettel olvassa. A gyerekkorunkból felderengő történetet Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián dolgozta át zenés színdarabbá, amelyben kiskamaszok helyett fiatal felnőttek konfliktusa szólal meg, így a drámai helyzetek még keményebbé válnak. A Pannon Várszínház előadását augusztus 11-én Balatonakali szabadtéri színpadán láthatjátok, jegyvásárlás ITT.

Ízek, Versek, Madárfütty – Szólád (08.11-12.)

Mikor tavaly megrendezték az első Ízek, Versek, Madárfüttyöt, a szervezők a „mennyiség és a zaj helyett inkább a minőségre és közvetlenségre” törekedtek. A mottójuk: „nem bármi áron és nem bárkivel”. Ehhez idén is tartják magukat, nem akármilyen társaságból áll össze a stáb. A helyszínt a szóládi Turul Fogadó és Kultterasz biztosítja, ott lesz a Szellemkép és a Balatonus Művésztelep alapítója, Fuchs Lehet és a Hoppál Mihály Band is. Hallgathattok koncerteket, komédiát, és a kreativitásotokat is használhatjátok a közös alkotáshoz. A részletes programot ITT találjátok.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Csillaghullás a Balatonnál (08.11-14.)

A Perseidák nevű meteorraj már hetek óta a Föld közelében van, de augusztus közepén érünk el a csúcs-szakaszba, amikor óránként akár 120 hullócsillagot is láthatunk. A Balaton környékén többfelé programot is szerveznek: az eplényi Bringarénában, a bakonybéli Pannon Csillagdában és a Zselici Csillagparkban is várják a meteorvadászokat.

Ha egyedül, vagy legalábbis kevésbé szervezett módon kalandoznátok, a Balatonkenesei magaspart, a kővágóörsi Emberi komédia-szoborcsoport , a Hegyestű, a mencshelyi 
Kossuth-kilátó, a badacsonyi Kisfaludy-kilátó és a Rózsakő, a Szent György-hegy vagy Csobánc vára is remek célpont lehet.

Terítéken Veszprém – gasztroséta (08.12.)

Az ImagineVeszprém ízfelfedező sétáján megkóstolhatjátok a múlt és a jelen finomságait. Ismerős területen vezet majd az út, de közben évszázadokon sétálhattok keresztül: vendégfogadóba, kávéházba, presszóba látogattok el, és olyan műhelyekbe, ahol ma is ropogós rétesek sülnek és kézzel készülnek a csokoládék. A szervezők célja, hogy a sétán „halljuk meg az évszázadokkal korábban kiabáló piaci kofák hangját, a cigányprímások hegedűjét és a Séd patak vizét csapkodó malomkerekek zaját”. A séta a Laczkó Dezső Múzeum elől indul 17 órakor, a részvételi díj fejenként 3900 forint, ami a kóstolókat is tartalmazza. Az útvonalról és a regisztrációról ITT találtok további infókat.

30y kocsmakoncert – Badacsony (08.12.)

Egy évtizeddel ezelőtt még a Kispál jelentette az alternatív zenét, de a következő alter-generáció már 30y-on nevelkedett. A banda Pécsről indult a 2000-es évek elején, furcsa szövegeket énekeltek, és senki nem értette a nevüket (amit egyébként egy szombathelyi buszjárattól kölcsönöztek), aztán az évek során a műfaj megkerülhetetlen alakjaivá váltak.

A kocsmakoncertet először két évvel ezelőtt hallhattuk a Művészetek Palotájában, augusztus 12-én szombaton pedig Badacsonytomajon, frissTeraszon élhetjük át az alter-érzést. Jegyeket ITT rendelhettek 2900 forintért.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

ARTplacc – Tihany (08.12-13.)

Az ARTplacc kortárs művészeti és design fesztivált hétvégente tartják, tehát idén nyáron még három lehetőségetek van megnézni, mi is folyik a Tihanyi PIAC placcon. Kortárs képzőművészek, tervezők mutatkoznak be, és workshopokon vehettek részt, amelyek a kreatív és tudatos fogyasztói gondolkodást szorgalmazzák. Az aktuális programokról mindig az esemény oldalán találtok infókat. Ezen a hétvégén többek közt Bolla Szilvia képzőművész munkáit és a Light Inn fényinstallációit láthatjátok, a kreativitásotokat pedig a Finecut foglalkozásán fejleszthetitek.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Fotó: Hegyi Júlia Lily - MOL Nagyon Balaton

Balatonfüredi Borhetek (08.13.-09.03.)

A Balatonnál széles a borfesztivál-kínálat, de a vasárnap kezdődő Balatonfüredi Borhetek kiemelkedik a hasonló programok közül. Sok évtized tapasztalata áll a rendezvény mögött, hiszen már 85. alkalommal szervezik meg, ráadásul a helyi, fiatal borászokból szerveződött Rizling Generáció jelenléte is garantálja az igényességet. Összesen 25 pince közel 300 féle borát kóstolhatjátok meg a Tagore sétányon, közben ismert és feltörekvő zenészek játszanak a Kisfaludy színpadon, táncelőadások, divatbemutató vagy éppen tűzijáték szórakoztatja a fesztivál közönségét. A Borhetek résztvevőiről és kínálatáról ITT találtok további információkat. 

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Mastercard programhajók (07.14.–08.27.) (X)

Idén nyáron is kulturális élmények várnak rátok a Balaton közepén, a Szent Miklós zászlóshajó fedélzetén, köszönhetően a Mastercard és a BAHART együttműködésének. A Mastercard élményhajó péntekenként várja az utasokat: 20:30-kor indul a siófoki kikötőből, és másfél órás útja alatt stand-up comedy esteket láthattok. Augusztus 11-én Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András Garázsbanda 
produkcióját, augusztus 18-án pedig Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge 100 szóban a város című előadását.  A Mastercard Varázshajót a kisgyermekes családoknak 
ajánlják, egyórás utat tesz meg, miközben műsorral és ajándékokkal szórakoztatják a gyerekeket. Hétfőtől szombatig közlekedik, négy északi és hat déli parti kikötőben szállhattok fel rá. 

Mindkét hajótípusra a BAHART pénztáraiban válthattok jegyet. Ha Mastercard vagy Maestro bankkártyával fizettek, az élményhajóra 50%, a Varázshajóra 10% kedvezményt kaptok. A bankkártyás fizetés mellé egy 10 százalékos kupon is jár, ezt a hajók fedélzeti büféjében válthatjátok be, ahol szintén lehetőségetek van kártyás fizetésre is. (X)

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kertmozizz a hétvégén!

Augusztus 11. péntek:

Augusztus 12. szombat:

Augusztus 13. vasárnap:

Hasonló tartalmak

Admin mode