A térkép a Révfülöp-Balatonboglár tengelytől keletre fekvő részt dolgozza fel, a nyugati oldal kiadványa jövő tavaszra várható.

Megjelent a Cartographia kiadó Aktív térképek sorozatának legújabb tagja, amely a Balaton keleti oldalát mutatja be. A kiadványon nem csak kerékpárutak és kerékpározható utak, hanem a szervízek, tanösvények, kalandparkok, horgászhelyek, kikötők és egyéb szolgáltatások is megjelennek. A tervezők ráadásul tizenkét kerékpártúrát és egy gyalogtúrát is javasolnak, melyek a térképen narancsszínű vonallal jelölve, a hátoldalon pedig szintmetszettel, rövid leírással, útvonal ismertetővel szerepelnek.

A hátoldalon feltüntetett QR-kódokkal olyan digitális tartalmakat érhetünk el, amik nem férnének rá egy papírtérképre, de mégis elengedhetetlen részei az utazás megtervezésének. Így a kiadványhoz megkapjuk a Balatoni Bringakörút részletes leírását, tippekkel, látnivalókkal, fényképekkel; az ajánlott túrák leírását letölthető útvonallal és a balatoni strandok listáját is. A térkép mögötti digitális tartalmakat a Cartographia aktív szabadidős oldala, a funiQ.hu szolgáltatja.

Műanyag borításának köszönhetően az aktív térkép felülete vízálló, így esőben is használhatjuk, de akár jegyzeteket is írhatunk rá alkoholos filccel, később pedig nyom nélkül eltávolíthatjuk őket.