38 Balaton-parti falura és kisvárosra fókuszáltak az új, interaktív térkép elkészítésekor.

A SentiOne juttatta el szerkesztőségünkbe a BalatOne nevű projektjukről szóló tájékoztatót, amelyben felteszik a kérdést, hogy „mit mondana egy Balaton-parti lakos, ha megkérdeznénk, hogy szerinte melyik a legjobb étterem a környéken, hol van a legszebb futóút vagy épp melyik a legjobb longboard pálya a tó partján?” Hogy megtalálják a válaszokat, kutatni kezdték a „nethagyományt”, és elhelyezték a Balaton partján azokat a helyeket, látnivalókat, élményeket és különlegességeket, amelyekért az ott élők – és az odalátogatók is – rajonganak.

„Az van, hogy a legőszintébben – mint oly sok másik esetben is – online nyilatkozunk kedvenc helyeinkről, legszebb nyári élményeinkről: posztolunk róla, betaggeljük magunkat, kommententet írunk” – olvasható közleményükben.  A publikus Facebook-posztok és kommentek, valamint az Instagramon megosztott képek alapján végzett kutatás az elmúlt negyedév online tartalmait elemezte végig. „Az átlagemberre” figyeltek, így a hivatalos Facebook-oldalak egyértelműen kikerültek a kutatás látómezejéből. Emellett kifejezetten a kisebb településekre – összesen 38 Balaton-parti falura és kisvárosra – fókuszáltak, hogy fény derüljön „a nethagyomány útján terjedő kedvencekre”.

Ennek eredménye lett az interaktív BalatOne térkép, ahova a helyszínek képpel és linkkel együtt kerültek fel. Találtak ismertebb célpontokat is, például a paloznaki Homola Borteraszt, a zánkai Neked Főztem Gasztrokocsmát és a sziligeti Várkávézót, pazar természeti látnivalókat, mint a badacsonyi Rózsakő kilátót, a kővágóörsi Emberi Komédia szoborcsoportot vagy a kőröshegyi levendulást, de egészen különleges helyszíneket is felsoroltak, amiket biztosan nem találunk meg a szokásos prospektusokban.