Habár a naptár augusztus 31-hez, a csillagászok pedig szeptember 23-hoz kötik a nyár végét, mi mégis úgy véljük, hogy markánsabb lezárása nem is lehetne az idei szezonnak, mint a Tankcsapda szombati kompkoncertje a Balaton közepén. Ugyanis Stereo MC's és az Alma Zenekar „tóközepi” fellépését követő koncert az utolsó a MOL Nagyon Balaton idei kompkoncertjeinek sorában.

Minden hangzatos felvezetésnél többet mond el az idei nyár utolsó kompkoncertjéről, hogy már augusztus 10-én hírül adta Facebook-oldalán a MOL Nagyon Balaton, hogy az összes jegy – azaz ezer belépő! – elővételben elkelt. A jegyek szétkapkodásának magyarázata pedig nem más, mint hogy szeptember 16-án, szombaton a Szántód-Tihany járat két összekapcsolt kompján a negyedik sikeres X felé tartó Tankcsapda lép fel.

Az úszó koncerthelyszínnél a megszokott módon 19:00-tól lesz kapunyitás – nem mellesleg pedig napnyugta –, jegykezelés és beszállás a Tihanyi révnél és 18:30-tól Szántódrévnél. Tihanynál beszállóknak még az indulás előtt a parton lehet készülődni a bárban, de a mosdó és a parkolási lehetőség is biztosított a Tihanyi PIAC placcon. Természetesen mindkét kompon lesz bárpult, orvosi ügyelet és 4-4 mosdó a hajók végében. A kompok majd a Balaton közepén kapcsolódnak össze és a fedélzeti tombolás végeztével Szántódon és Tihanyban is kikötnek, tehát az északi és a déli parton is egyaránt lesz lehetőség a kiszállásra.

„[A] buli a Balaton közepén zajlik és belecsúszik az éjszakába.”foglalta össze a Bahart egyik munkatársa a kompkoncertek esszenciáját még júliusban. És mivel a bulifényekkel kivilágított balatoni éjszaka nem érhet csak úgy véget, így a koncertet rossz idő esetén is megtartják. Kompkoncerteket először 2014-ben rendeztek, de azóta sosem maradt el egy fellépés sem, így esőnap sem lesz.

Aki azonban a várakozás helyett inkább biztosra menne, annak nyugodt szívvel ajánljuk a korábbi érkezést annak bebizonyításához, hogy Tihany több, mint a visszhang, a paprikafüzérek és az apátsági ikertornyok szentháromsága. Emellett egy könnyed gasztrotúrát is megér a közeli Balatonfüred, akár a Blaha Lujza utca egységeire (Horváth-Ház Borgaléria, Hello Tourist, Kedves Kávézó, Kredenc és a Morzsa Bisztró), akár a még mindig nyitva tartó éttermekre (Bistro Sparhelt, Baricska Csárda, Nem Kacsa Étterem, Első Füredi Sörház) vagy a zseniális cukrászdákra (Bergmann-cukrászda, Karolina Kávéházat, Arácsi Cukrászda) gondolunk.

A kultúrára szomjazóknak pedig csukott szemmel is csak a KOGART Tihany és a Vaszary Villa kiállításaira mutogatnánk.