Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Badacsonyörsi arborétum lett az idei év egyik legjobb helye

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 09. 27. 10:53

Tanösvény kategóriában kapta meg az év ökoturisztikai létesítménye díjat a Folly Arborétum.

Szeptember 25-én, hétfőn adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye” címet, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös díját – olvasható az ügynökség közleményében. A tanösvény kategóriában a badacsonyörsi Folly Arborétum kapta meg az első helyezésért járó elismerést. A már négy nemzedéknyi történelemre visszatekintő családi arborétum és borászatban a különleges hazai fa- és növényfajták megtekintése mellett a Folly-fehérborok kipróbálására is lehetőség nyílik.

A díjra pályázni lehetett, a bírálat pedig két körös volt. Először azt vizsgálták, a pályázók mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek, de a pontozási szempontok között szerepelt a természeti és kulturális erőforrások fenntartható használata, a résztvevők számára nyújtott autentikus élmények, a terület értékeinek alapos és élményszerű megismertetése, valamint a tudatosan oktató és szemléletformáló szerep is. A második körbe bejutott pályázókat már személyes látogatás alapján értékelték, és figyelembe vették, mennyire látogató- és családbarát a helyszín.

További díjakat is kiosztottak, a látogatóközpontok közül a soproni Károly-magaslati Látogatóközpont lett az első, míg „térségi szempontból kiemelkedő jelentősége” miatt különdíjat kapott az orfűi Medvehagyma Ház.

Hasonló tartalmak

Admin mode