Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / aktív

szerkesztés

Balatonkenesén gyűlik össze a hajópiac

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 09. 05. 16:11

Péntektől vasárnapig a legnagyobb hajómárkákkal, élő vitorlázó-legendákkal és egy 90 éves hajómatuzsálemmel is találkozhatunk a kenesei kikötőben.

Hétvégén összegyűlik a magyar hajópiac színe-java – szeptember 8. és 10. között az ország legnagyobb hajókiállítását, a Balaton Boat Show-t rendezik meg a Kenese Marina Port kikötőben. Az őszi seregszemle remek alkalom azoknak, akik hajóvásárláson gondolkodnak, mivel a rendezvényen megismerkedhetnek a hazai és nemzetközi márkákkal és forgalmazókkal, kiválaszthatják az igényeiknek megfelelő járművet, vagy akár meg is rendelhetik a következő szezonra, akciós áron. A hajók mellett vízisportokhoz szükséges kiegészítők, ruhák, cipők is helyet kapnak a kínálatban.

Idén az egyik fő látványosság a Magyar Vitorlás Szövetség, az Erste World és Kollmann András közös fotókiállítása lesz, mely a „Cirkálóktól a Katamaránokig: legendák a Kékszalagon” címet viseli, és látványos felvételekkel idézi meg a Balaton legfontosabb vitorlásversenyét. Egy élő legendával személyesen is találkozhatunk: jelen lesz a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas, Festipay nevű katamaránjával együtt, ha pedig a modern helyett inkább a régi hajók vonzanak, láthatunk egy 90 éves, fából készült szépséget, az 1927-ben épített Lady-t, amit Pálinkás Csaba hajóépítő mester újított fel.

Folytatódik a Volvo Autó Hungária és a Vitorlázás magazin hajós beszélgetése, a Volvo Kávészünet: a bárteraszon ismert vitorlázók és szakemberek beszélgetnek hajós tapasztalataikról, a közönség pedig kávét és fahéjas csigát kap a jó tanácsok mellé. A látogatók a Boat Show nyereményjátékán is részt vehetnek, ha megválaszolják a jegyértékesítő ponton feltett kérdéseket: a fődíj egy wellness hétvége a Hotel Marina Port négycsillagos szállodájában.

Hasonló tartalmak

Admin mode