Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Különleges veszprémi gulyásról és hegymagasi pincészetről áradozik a Le Monde

A neves francia lap még decemberben publikált rövid útikalauzt Magyarországhoz. Szerintük a téli Balaton környékét is érdemes útba ejteni.

Magyarország kevésbé ismert, de annál izgalmasabb helyeit bemutató rövid útikalauzzal jelentkezett az egyik legnépszerűbb francia napilap, a Le Monde online verziója. A szerző Budapest, Martonvásár és Székesfehérvár egy-egy gyöngyszeme után elsőként a Chianti éttermet ajánlja a Balaton vonzáskörzetéből.

Nem egyértelmű, hogy a szerző mikor járt Veszprémben, mert a nyári bezárást követően ősszel újranyitott a Chianti, de új névvel (Gusto13) és koncepcióval jelentkeztek. A cikkben pedig névként még a régi szerepel, elérhetőségként viszont már az új étterem honlapját tüntették fel.

A veszprémi éttermet a mediterrán és a helyi konyha fúziójaként jellemzi a cikk, amely szerint itt még a gulyást vagy a gombás rizottót is egy kis csavarral készítik a konyhán.

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Balatoni reggelizőhelyek, amelyek télen is nyitva tartanak

?>

Olyan helyeket ajánlunk, ahová télen is beülhetünk egy finom brunchra, hogy fenséges reggelivel indítsunk el egy szuper téli balatoni napot.

Ezek a legjobb kutyabarát helyek 2023-ban a Balatonnál

?>

Tizedik alkalommal hirdették meg az Év kutyabarát helye kampányt. Mutatjuk a balatoni nyerteseket.

Neked ajánlott

A