Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Szavannákat idéző játszóparkkal bővül a Veszprémi Állatkert

Szerzők

  • We Love Balaton

2018. 01. 22. 16:46

Nagyszabású felújításba kezd a Veszprémi Állatkert. Költöznek az oroszlánok, új kifutót kapnak a medvék.

Folytatódik a Veszprémi Állatkert 2017-ben megkezdett fejlesztési programja, 2018-ban összesen 2,5 milliárd forintot költenek a park modernizálására.

Még a rutinos látogatók is több jelentős változásra számíthatnak a felújítások során. Az oroszlánok új helyre, a szavannakifutó szomszédságába költöznek, helyüket pedig a tigrisek foglalják el. Vadonatúj kifutót kapnak a medvék, de szebb külsőt kap az állatkert összes zöldterülete és látogatóútja is.

A legnagyobb sikere azonban várhatóan az afrikai szavannák hangulatát idéző játszótérnek lesz, hiszen itt a felfedezők bőrébe bújhatnak a gyerekek. A legkisebbektől egészen 20 éves korig ajánlott részen négy méter magasba helyezett repülőt, vagy korabeli, Afrika és Európa partjai között közlekedő hajót is ki lehet próbálni az új tematikus parkban – árulta el Török László, az állatkert igazgatója a veol.hu-nak.

Az állatkert kifejezetten sikeres 2017-es évet zárt az igazgató szerint, hiszen a két éve átadott dinoszauruszpark miatt átlagban egy-másfél órával több időt töltöttek el a parkban a látogatók. Veszprém lakosságának közel hatszorosa, összesen 350 ezer látogató kereste fel 2017-ben az állatkertet, ahova rengeteg új lakó érkezett. A tavalyi jövevényeknek köszönhetően például itt található az ország legnagyobb, öttagú orrszarvú-csapata, de az igazgató büszkén mesélte azt is, hogy a Magyarországon fokozottan védett uhu tenyészpár ismét egy egészséges fiókát nevelt fel.

Hasonló tartalmak

Admin mode