A neves francia lap még decemberben publikált rövid útikalauzt Magyarországhoz. Szerintük a téli Balaton környékét is érdemes útba ejteni.

Magyarország kevésbé ismert, de annál izgalmasabb helyeit bemutató rövid útikalauzzal jelentkezett az egyik legnépszerűbb francia napilap, a Le Monde online verziója. A szerző Budapest, Martonvásár és Székesfehérvár egy-egy gyöngyszeme után elsőként a Chianti éttermet ajánlja a Balaton vonzáskörzetéből.

Nem egyértelmű, hogy a szerző mikor járt Veszprémben, mert a nyári bezárást követően ősszel újranyitott a Chianti, de új névvel (Gusto13) és koncepcióval jelentkeztek. A cikkben pedig névként még a régi szerepel, elérhetőségként viszont már az új étterem honlapját tüntették fel.

A veszprémi éttermet a mediterrán és a helyi konyha fúziójaként jellemzi a cikk, amely szerint itt még a gulyást vagy a gombás rizottót is egy kis csavarral készítik a konyhán.