Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

éjszakai élet

szerkesztés

Egész éjszakás, csillagnézős borozásra készülnek a Szent György-hegy pincéi

Szerzők

  • We Love Balaton

2018. 04. 24. 17:26

Idén nyáron először 20 pincészet programjaival várhatjuk a napfelkeltét a Szent György-hegyen.

A Szent György-hegy nem véletlenül tartozik kedvenc vidékeink közé: a balatoni panoráma és a mindent uraló természet mellett remek vendéglátókkal és még remekebb borokkal van megáldva. Június másodikán, telihold után csupán két nappal 20 helyi pincészet kora délutántól napfelkeltéig nyitva tart, és változatos programokkal kedveskedik. 

Közel sem csak a kilátásról szól majd az est: Gilvesyéknél friss pizza és zene, a Bencze Birtokon jazz és fine dining fogások lesznek, Szásziéknál borkóstolhatunk, a Magashegy Pincészet borjógaórát tart, a Boksay Pincénél gitárzenével és slam előadással vár, a Nyári Pince koncerttel, Papa Áron vega tapasokkal és bakelit zenével, Török Csaba (2HA) a híres vörösboraival.

Néhány helyszínt csak erre az estére nyitnak meg: a Bálint hegyi présházában Földi Bálint és Ujvári Vivien moderálja a kóstolót, amin a Két Jóbarát, az Anti, és Vivien Szent György-hegyi borai biztosan részt vesznek. Közben egy felújított kúriában, a Kutyakaparóban ideiglenes kóstolóhely nyílik Puttkamer Bence, borász jóvoltából. Programokkal készül a Horváth Pince, a Szent György Pince, a Hóbor Pince, az Angyal Pince és a Bajnóczy Pince is, és különlegességként be lehet majd járni a Tarányi Présházat is.

“Ezen a szőlőhegyen a naplementével nem áll meg az élet, csak átalakul: fent a hold, a távolban a Balaton, egészen varázslatos a hangulat. Aki ezt az érzést megtapasztalja, ez után mindig keresni fogja és újragondolja, mennyire másként is el lehet tölteni egy estét. Olyan felfedezés ez, amihez még messzire sem kell utazni!” – mesélte Szászi Endre a vidékről, a Szászi Pince képviseletében. 

A legtöbb pince és program már délutántól nyitva tart, és a majdnem-teliholdas éjszaka közepén, éjfélkor mindenhol tábortüzek gyúlnak majd. Busz jár majd Badacsonytomaj és a Szent György-hegy között, egész éjjel óránként, Badacsonytördemicet is érintve. További friss információt a Facebook eseményben találtok.

Hasonló tartalmak

Admin mode