10 nap, 200 kilométer, 9 szállás és a három, mindenre elszánt nő történte folytatódik idén is.

A második Balaton Caminón három barátnő, Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna ismétli meg 2017 februári túráját, amelynek napi beszámolóit nálunk is olvashattátok. A 300.000 lépéses út egy hosszú hétvégét, három munkanapot és egy hétvégét vesz igénybe, és bárki csatlakozhat, akár csak egy napra vagy egy köszönésre is május 18-27. között. Aki pedig távolról szurkolna, virtuálisan követheti a  caminosok blogján, vagy az út Facebook oldalán, épp merre tart a csapat.


A három nő tavaly februárban indult útnak a Balaton körül, és túrájukat meglehetősen nagy figyelem követte. Idén a februári hideg helyett a májusi szeszélyes időjárás lesz a kirándulók társa, a jégtáblák helyett pedig virágzó fák keretezik majd az útvonalat. 

A MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként megvalósuló túrán a részvétel ingyenes és önkéntes, bárhol lehet csatlakozni, és akármikor le lehet válni a csapatról. Mindenesetre aki komolyan gondolja a kirándulást és legalább a táv nagy részén részt szeretne venni, készüljön fel ragtapaszokkal, sebhintőorral, power bank-kel, kényelmes ruhákkal és egy még kényelmesebb bakanccsal – a napi tervezett 20 km nem hangzik soknak, de 10 napon egymás után már egyáltalán nem gyerekjáték.