Még nincs nyakunkon a nyár, de az idő napról napra jobb lesz. Ennek megfelelően a Balatonnál még nagy a nyugi és nincs tömeg, ezért a tavaszi nyugalmat keresőknek most érdemes elindulniuk meghódítani a tavat. Ezen a hétvégén ugyanis akad – többek között – balettelőadás, borvacsora és biciklitúra is.

Pécsi Balett: Carmen – Siófok (04.06.)

Pénteken a Pécsi Balett vendégjátékának keretében a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében ismerhetitek meg Georges Bizet világhírű operájának, a Carmen táncos átértelmezését. Az eredetileg operának írt mű története a vad szerelem drámája: a spanyol háttér francia zenével találkozik, Don José lelki tusája pedig Carmen érzékiségével.

Fish! – Veszprém (04.06.)

Péntek este a veszprémi Expresszó színpadán a Fish! mutatja meg, hogy milyen is a magyar „hardpop”. Az alig egy év után a királynék városába újfent visszatérő rockzenekar telt házas koncertjei bizonyítják, hogy a fiúk tudják, hogyan kell hangulatot csinálni, így valószínűleg ezen a koncerten sem fog senki unatkozni.

Balatonkerülés – Tihany (04.07.)

Szombaton tartják a BRM200 – Balatonkerülés 2018 névre keresztelt bicikliversenyt, amelynek célja a Balaton megkerülése Tihanyból indulva és oda visszatérve. A Randonneurs Hungary szervezésében megvalósuló 210 kilométeres verseny résztvevői a Tihany–Gyenesdiás–Fonyód–Balatonkenese–Tihany-útvonalon haladva mintegy 710 méteres szintemelkedést küzd le. Az eddigi rekorder 5 óra 53 perc alatt tette meg az embert próbáló távot.

Madármegfigyelő Nap – Siófok (04.07.)

Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Magyar Madártani Egyesület koprodukciójaként valósult meg a Siófok melletti Töreki-tavak környékére szervezett szombati madármegfigyelő nap. A területet ismerő természetvédelmi őr vezetésével az érdeklődő természetbarátok megismerkedhetnek a tavon tartózkodó madarakkal egy könnyű, három kilométeres túra keretében. Ha kedvet kaptatok a túrához, akkor ne felejtsétek otthon az időjárásnak megfelelő ruházatot, a kényelmes túracipőt és persze a távcsöveket!

Laposa Bence & Bujdosó Ferenc – Balatonlelle (04.07.)

A balatonlellei BL YachtClub BorDuó-sorozatának második alkalma a Balaton északi és déli partját hozza össze szombat este: Laposa Bence, a badacsonyi Laposa Borbirtok képviselője találkozik Bujdosó Ferenccel a helyi Bujdosó Pincészetből, méghozzá olyan fogások társaságában, mint a karamellizált „picandou”, a bundás haltej és a nyúlkolbász.

Etűdök – Tihany (04.06-08.)

„Egyáltalán, mi az, ami tetszik?” – teszi a fel a kérdést a KOGART Tihanyban most vasárnapig megtekinthető, Etűdök című tárlat. A nem csupán megtekinthető, de meg is vásárolható műalkotások kiállítása egyfajta útmutatóként vezeti be a látogatókat a képzőművészet különböző szegmenseibe a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány jóvoltából.