aktív

szerkesztés

Mi ez ha nem a boldogság május végén? – a Balaton Camino 6. napja

Szerzők

  • Rutai Lili

2018. 05. 24. 17:12

Keszthelyt és Baatonfenyvest nem csak 43 496 lépés válaszja el egymástól, hanem egy egész tó. A hatodik napon a Balaton Camino csapat megérkezett a déli partra.

Hosszú út vezetett a másik partra, távolságban és időben is. Utóbbit  nem nagyon bánták a már hatodik napjukat taposó caminósok, mivel a 400 éves fenékpusztai vámház isteni fasírtos szendvicse is szerepet játszott a "késésben", és végül a közeli vihart is megúszták. "A balatonberényi strandon ledőltünk a fűbe, hagytuk hogy megcsipkedjenek a hangyák és összefestékeztük magunkat a frissen festett stégen is. Mi ez ha nem a boldogság május végén?" – mesél Judit a napról. Anna pedig a pozitív csalódásokról írt, amik a bővülő csapatban érik, arról, hogy hogyan csatlakoznak, ismerkednek és beszélgetnek újabb túrázók.

"Délre befordulni nekem olyan, mintha más világba kerülnék. Megváltoznak kicsit az utcák, a táj, a látnivalók, ráadásul egy számomra kevésbé ismert területre lépek be. Ahol ugyanúgy látszanak a "hegyeim", csak messzebb vannak, és szépen sorba lehet venni őket"– írta Dóri az első déli parti élményről. 

Fotó: Balaton Camino

Estére azonban megérkezett a jósolt vihar: "Gyerekkoromban Csopakon mindig az volt a mondás, hogy ha látszik a túlpart, akkor rossz idő jön. Hát, ma alig látszott, mégis egész nap baljóslatú volt minden. Csipp-csepp, halljuk a hajó tetején. De ez mindenképp izgalmas éjszaka lesz!" – írta Dóri, ugyanis az éjszakát hajókon töltötték a túrázók az Alfa Marine-ben. "Azt mondja Tomas (Tomas Orth, a hajó tulajdonosa – a szerk.) kétféle ember van: aki mostantól csak hajón akar aludni, és olyan, aki soha többé" – tájékoztat Judit. Kíváncsiak várjuk, ők hova tartoznak!

Holnap újabb beszámolóval jelentkezünk, addig is olvassátok el az első öt nap összefoglalóját, és persze kövessétek a Camino blogját és Facebook-oldalát is!

Hasonló tartalmak

Admin mode