aktív

szerkesztés

Fáradt, de boldog szuperhősök – körbeértek a Balaton Camino túrázói

Szerzők

  • Rutai Lili

2018. 05. 28. 17:12

Megmutatjuk, a lányok beszámolói és a részvevők képei alapján milyen volt a Camino utolsó négy napja, Fenyves és Akarattya között.

hatodik nap végén számoltunk be utoljára a Camino csapatának útjáról, amikor befutott a túra Balatonfenyvesre, és megkezdődött az út második része a déli parton. Balatonboglár volt a 7. nap végpontja, ahova 32 248 lépés után érkeztek meg. Útközben könnyítette a járást a A Konyhám bundáskenyere és a Paletta menüje, amit Anna és Judit is az egekbe dicsért. Ahogy KRSA-t, a PASO frontemberét is, aki egy napra csatlakozott a gyalogtúrához , útközben intézte a turnéját és mindeközben csodás képeket készített.

Este Dóri azoknak küldte beszámolóját, akik szerint nekik könnyű: "most, este 11-kor, amikor kint álomba ringatóan szakad az eső, legyalogoltuk a napot, eláztunk, és göngyölítjük fel a napi munkákat, írjuk a posztot, üzenünk azoknak, akiket szeretünk, vagy hajnalban, amikor azért kelünk, hogy minden "Balaton Caminón kívüli" dolog rendben legyen, cseppet sem gondolom, hogy nekünk könnyebb lenne. Egyszerűen csak eldöntöttük, hogy megcsináljuk."

Fotó: @krsainsta

"Ma meg is érkeztünk 16 km-nél, és én körülbelül 16 év után újra Balatonszárszón alszom, csak most nem a vasút túloldalán lévő gyerektáborban, hanem a Balatonhoz közelebbi oldalán a Together Villas apartmanjában. Nosztalgia, hála, napillat, talpzsizsegés és lecsukodó szemhéjak – ezeket érzem most" – írta Anna péntek este, a nyolcadik nap után. 

Bár Szárszó fele a majdnem 26 000 lépés közben leszakadt az ég, az egyre bővülő csapatot nem lehetett eltántorítani. "Pálinkás reggelivel, minikoncerttel, zsíros kenyérrel és habzóborral kibéleltük a társaságot, felvettük a legzörgősebb esőkabátjainkat és mentünk tovább" – számolt be Judit. 

Fotó: Chripko Lili

Siófokon, az aznapi 37 821 lépés után a Balaton Camino egy kicsit visszacsöppent a "normális" életbe, a zsúfolt balatoni hétvégébe. De az is elviselhető, főleg kilenc "vad" nap után, a Mala Garden és a Rozmaring ételei mellett. 

"Tavaly is megfogalmazódott bennünk, hogy ez kicsit olyan, mint egy edzőtábor. Dolgozol, reggelizel, kávé, indulás, aztán maga a túra, ami csodás, aztán munka, alvás, és kezdődik előről. Ma, így a kilencediken már nem is edzőtábor, inkább csak tábor érzésem volt: a reggeli gyülekező, a szendvicsek, Tóni epret kínál, hogy aludtál, fáj igen, de már jobb, köszi, na induljunk. Imádtam a táborokat, és úgy néz ki, felnőttként is megvan a varázsa" – írta Dóri.

Fotó: Chripko Lili

Végül elérkezett a vasárnap, az utolsó 27 966 lépés Siófok és Balatonakarattya között.

"Tíz nap egy harmad hónap, ami alatt akár nagy dolgok is történhetnek, de általában eltelik különösebb történések nélkül a hétköznapokkal és a hétvégékkel. És hát tíz nap alatt amúgy körbe lehet gyalogolni a Balatont, ez most már másodszor is kiderült, és én ugyanolyan, sőt még büszkébb vagyok magunkra. 230,7 km-rel több van a lábunkban, mint május 18-án reggel, és ahhoz képest nem is fáj annyira" – írta Anna.

Judit szerint "Van aki lenyugodni jött, van akinek elengedni valói voltak, van aki csak egy jóóó nagy sétára vágyott: egy közös volt, hogy beleszerettünk együtt ebbe a Balaton-körbegyalogló őrületbe, bekötöttük a cipőinket aztán nekiindultunk. És ez óriási menőség, akármennyit is jöttetek velünk!". 

"Szürreális ilyenkor csak felülni a vonatra, vagy be a kocsiba búcsúzás után és visszarobogni az otthonba, mintha mi se történt volna. Pedig történt, az biztos. Hiába voltunk többen, hiába volt kevesebb csend, több beszélgetés, az út megcsinálja a magáét. Ha mást nem, annyit biztosan ad, hogy még jó pár napig, vagy akár hónapig szuperhősnek érezzük magunkat. Egy fáradt, de boldog szuperhősnek"  –búcsúzik Dóri az olvasóktól.

Fotó: Balaton Camino

Szerencsére nem végleg búcsúznak a lányok: hamarosan érkezik a Balaton Camino aftermovie, illetve jönnek még képek és beszámolók is.

Hasonló tartalmak

Admin mode