Magyarország négy platina és tíz aranyérmet kapott, köztük a somlói Keinbacher Birtok pezsgője is remekelt. A Decanter World Wine Awards érmeit Londonban hirdették ki.

A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjét értékelte az aranyéremnél is kiemelkedőbbnek számító platinával a 275 fős zsűri. A  szakértők vakkóstolás után pontozzák az italokat, a 95 fölötti pontszámot elértek aranyat kapnak, és továbbjutnak a második fordulóba, ahol még egyszer kóstolják őket és kiválasztják a platinára érdemeseket. 

A Kreinbacher Birtoknak nem ez az első terméke, ami az aranyéremesek listájára kerül, de az első platinája, ami 97 pontig jutott. „A hihetetlen magas pontszám mögött elkötelezett csapatmunka áll. Az újabb platina és az ezüst fontos megerősítés számunkra, hogy érdemes nemzetközi mezőnyben és szakértők előtt megmutatni, hol tartunk most és milyen célt tűztünk ki magunk elé. Ebben az eredményben ugyanúgy benne van a furmint és chardonnay összhangja, ahogy a somlói termőhely és eddigi tapasztalataink a tradicionális pezsgőkészítésben” – kommentálta a jó hírt Prisztavok Zoltán, a Kreinbacher Birtok kereskedelmi- és marketingvezetője.