Ismét összeszedtük, hogy miért érdemes ezen a hétvégén felkeresni a Balatont és környékét: Anna and the Barbies koncerttel kezdünk, szombaton a Balaton baristái csapnak össze, miközben túrázók látogatják végig az almádi villasort, vasárnapra pedig jógás brunchot ígér Balatonfüred.

Anna and the Barbies – Veszprém (04.04.)

Pásztor Annáék mindig tudnak újat mutatni, ez kétségtelen, hiszen minden koncertjük egy-egy újabb összművészeti alkotás. A hangzáson kívül a látványvilágra is érdemes odafigyelni, a kosztümök, mozdulatok kiegészítik a zenét. Pénteken 20:00-tól pedig az Expresszóban játszanak – energiával teli, szürreális élmény lesz.

Concours d’Elegance – Balatonfüred (05.04-06.)

Már negyedik alkalommal tartják meg a mostani hétvégén – a balatonfüredi Vitorlabontó Ünnepséggel egy időben és azonos helyszínen – a Concours d’Elegance-t: az oldtimer-autók füredi szépségversenye egyszerre szól az autós világról, a vitorlázásról, az eleganciáról, stílusról és divatról.

Balatoni Barista és Koktél Bajnokság – Gyenesdiás (05.04.)

A Darnay idén is megrendezi a Balatoni Barista Bajnokságot, ahol minden versenyzőnek négy cappuccinót, négy presszókávét és négy saját kávét kell legyártania és szervíroznia negyed óra alatt: szombaton a balatoni régió kávémesterei küzdenek meg, de a szakmai megmérettetés mellett a laikus kávékedvelőknek is látvány- és ízélményt kínál a verseny.


Régi villák nyomában – Balatonalmádi (05.05.)

Balatonalmádi az északi part legfiatalabb települése, ahol a múlt század elején egymás után nőttek ki a földből a szebbnél szebb villák. A szombati túra a városközpontban található Tourinform-iroda elől indul és még azoknak sem lesz izomlázuk utána, akik amúgy nem szeretnek sétálni. Séta közben ráadásul nemcsak a jobb vagy rosszabb állapotú villákat lehet megtekinteni, hanem a város mindennapjaiba is betekintést nyerünk.

Nezdei Kézfogó Teljesítménytúra (05.05.)

A Nezde szoborpark Kerekihez tartozik, de Szólád irányából közelíthető meg turistaúton. A szombatra meghirdetett Nezdei Kézfogó Teljesítménytúra célja, hogy a Balatonföldvárra látogatók ne csak a vízpartot ismerjék meg, hanem a Balatontól pár kilométerrel távolabbi rejtett természeti kincseket is. A túra névadója Nezdepuszta, ahol a hagyomány úgy tartja, hogy magát Koppányt is ide temették.

Nyitott templomok Balatonalmádiban (05.06.)

Vasárnap 17:00-tól vezetett körsétákra kerül sor a balatonalmádi Szent Imre-templomban a Nyitott Balaton-programsorozat keretében. A sorozat keretében még egy alkalommal, május 13-án, vasárnap nyílik lehetőség a templomtúrára, ugyanis akkor a vörösberényi erődített református templom nyitja meg a kapuit az érdeklődők előtt.

Tavaszi jóga a Balatonnál – Balatonfüred (05.06.)