A megszokott programok mellett az újítások sem maradnak el a Balaton környékén: visszatér a Bohém Légyott és a Hosszúlépés, miközben kutyás strandfesztivál lesz Fonyódon és Káptalantótinál hegyre megy a blues.

Biblioterápia a Festeticsekkel – Keszthely (06.29.)

Most is csatlakozhattok a Hosszúlépés kultúrsétáihoz a MOL Nagyon Balaton jóvoltából! Sétáik során egy-egy terület szakértői vezetik a csoportokat és olyan titkokat, érdekességeket mesélnek el, amit egy kívülálló sohasem vagy legalábbis csak hosszas bányászás után tudhatna meg: péntek éjjel a keszthelyi Festetics-kastély könyvtárába pillanthattok be Hargitainé Vári Éva vezetésével, hogy könyvritkaságok és titkos ajtók között barangolva átélhessétek a néhai arisztokrácia mindennapjait.

Bohém Légyott – Hegymagas (06.29-30.)

Pénteken és szombaton már ötödik alkalommal gyűlnek össze a Gilvesy Pincészet Bohém Légyottjának résztvevői a Szent György-hegyen. A szervezők a korábban tapasztalt nagy érdeklődésére való tekintettel pedig úgy döntöttek, hogy a rendezvény a mostani alkalommal kiegészül egy szakmai nappal is. A két napra bővült program során a szimpóziumot szombaton 18:30-kor követi a kapunyitás, illetve a Freedom Café Duo, a Parno Graszt és DJ Kölyök fellépése.

Sabar Blues / 2018 – Káptalantóti (06.29-30.)

Sabar Blues / 2018 névre keresztelt blues-hétvégét tartanak péntektől szombatig a káptalantóti Sabar-dűlő Borházban, ahol „a borok mellett a blues is nagy közös szerelem”. A boros bluesprogram tételei között olyanok szerepelnek – a teljesség igénye nélkül –, mint a Huckleberry Guys pénteken vagy Benkő Zsolt és az Ecseri János Blues Trupp szombaton. Ha mindehhez kedvet kaptatok, akkor ne felejtsétek el, hogy a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Teraszparty & Gastro-show – Balatonalmádi (06.30.)

A Teraszparty & Gastro-show névre hallgató rendezvény beharangozója szerint most szombaton jön el a nap, amikor „a gasztronómia fenegyerekei ízlelőbimbóinkat és rekeszizmunkat nem kímélve, 24 kerek órára beveszik a Veganeeta Home-ot”. A Gastro-Hack balatonalmádi kitelepülésének szervezői pedig nem kevesebbet ígérnek, mint hogy „gasztro-szórakozásuk” Edith Piaf, a balatoni borok és a híres Green Eggből összeházasításából áll majd össze. Ha felkeltette mindez a kíváncsiságodat, akkor ne feledd, hogy a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Playground – Szentbékkálla (06.30-07.25.)

A Playground-kiállítás sokrétű és összetett anyaga a szabadság, az élvezet keresésének változatos útjait jeleníti meg” – hirdeti idei szezon első kiállítását a szentbékkállai Pegazus. A Puskás Bea és Opitz Tomas  kurátori munkájával megvalósuló kiállításon összesen tizenhárom – köztük argentin, német, spanyol és venezuelai – művész alkotásait tekinthetitek meg július 25-ig kedd kivételével minden nap 12:00 és 19:00 között.

Dog Beach Fest – Fonyód (06.29-07.01.)

Péntektől vasárnapig együtt lazulhattok és pancsolhattok a Balatonban négylábú kedvenceitekkel együtt a We Love Balaton támogatásával megvalósuló fonyódi Dog Beach Fest keretében: a Fonyódi Kutyastrandon tartott kutyás nap folyamán érdekes programokon és versenyeken vehettek részt kutyáitokkal, illetve sok kutyás kiállító termékei és szolgáltatásai közül nyílik lehetőségetek válogatni.

Pogány Madonna és a szabadnapos Szandokán – Balatonfüred (06.29-07.02.)