Szinte minden érzékszervre egyszerre csap le a nyári Balaton: komolyzenei koncertsorozat, MOL Nagyon Balaton-fesztiválok és olyan sportesemények kerülnek terítékre a mostani hétvégén, mint a tó átúszása vagy éppen átevezése.

VeszprémFest (07.11-15.)

Szerdán vette kezdetét és egészen vasárnapig tart a királynék városának éves könnyűzenei fesztiválja a MOL Nagyon Balaton fesztiválsorozatának részeként: a tizenötödik alkalommal megrendezett VeszprémFest fellépői között olyan nevek akadnak – a teljesség igénye nélkül – Ziggy Marley, Amy MacDonald, Aloe Blacc, José Cura és Joss Stone, nem beszélve a hazai vonalat erősítő Lajkó Félixről és Miklósa Erikáról.

Klassz a pARTon – Keszthely, Gyulakeszi & Balatonalmádi (07.13-15.)

A Klassz a pARTon egy nyáresti komolyzenei koncertsorozat, ahol elismert előadókat és feltörekvő, fiatal tehetségeket hallhattok a Balaton partján: pénteken Rohmann Ditta, Oláh Vilmos és Szűcs Máté lép fel a keszthelyi Festetics-kastélyban, ahol másnap Érdi Tamás, majd vasárnap az Eckhardt Quartet követi őket. Emellett a balatonalmádi Szent Erzsébet-ligetben szombat este a MOL Új Európa Alapítvány tehetségtámogató nyertesei, másnap pedig Kocsis Krisztián ad koncertet. A szombat este még egy meglepetést tartogat ugyanis gyulakeszi Csigó Malom – Stílus Galériában fellép Kovács Gergely.

A Bölcső a Plánéban – Badacsonytomaj (07.13-15.)

„Először csak az tűnik fel, hogy az átlagnál több a badacsonyi bor, aztán pár látogatás után véletlenül akár az is kiderülhet, hogy az egyik tulajdonos badacsonyi” – adta hírül a hétvégi gasztrobulit befogadó Pláne Badacsony brigádja a fővárosból érkező Bölcső Bar & Foodról, amelynek jóvoltából péntektől vasárnapig hatféle sör (Liquid Cocaine, Mango Bay, Tokyo Lemonade, Apricot Madness, Chill Haze és Busó) folyik majd váltásban a Mad Scientist főzdétől, valamint három lapon három burger serceg majd.

Badacsonyi Bor7 (07.13-29.)

A 2018-as Badacsonyi Bor7 első hétvégéje most pénteken veszi kezdetét. A MOL Nagyon Balaton részét képző bor- és gasztrofesztivál programjai egészen július 29-ig, vasárnapig töltik meg a Balaton-felvidék legjobb borai és a olyan fellépők, mint például a Mary Popkids.

36. Lidl Balaton-átúszás – Révfülöp (07.15.)

A meteorológiai előrejelzések miatt csak harmadszori nekifutásra sikerült meghirdetni az idei Balaton-átúszás csobbanását most szombatra. Európa legnagyobb nyílt vízi bajnokságára több mint nyolcezren neveztek hogy az átlagosan 2,5 óra alatt teljesített több mint 5 kilométer hosszú távot megtegyék. Az eseményen 23°C-os, a déli oldalon hullámzó vízre kell készülnie az úszóknak. Az első rajtolás 07:30-ra lett meghirdetve és a távnak délig lehet nekivágni, míg a célba legkésőbb 16:00-ig kell megérkezni.

Balaton-átevezés – Fonyód (07.14.)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szombaton tartja 09:00-ás rajttal az idei Balaton-átevezést, amelynek keretében Fonyódtól a Badacsonyig majd vissza nyílik lehetőségetek valamilyen úszó alkalmatossággal meghódítani a Balatont. A tíz kilométeres távot legyőzni kívánók még a helyszínen is nevezhetnek 08:00 és 11:00 között, a rajt 13:00-ig tart, míg a célba érkezés legkésőbbi időpontja 17:00 lesz.

Volvo High Tech Regatta – Alsóörs & Balatonfenyves (07.14-15.)