Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

aktív

szerkesztés

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: balatonlellei Kishegy

Szerzők

  • Rutai Lili

2018. 07. 16. 9:38

A déli part Badacsonya a lellei part fölött helyezkedik el. A kilátásért, és az útba eső borászatokért is érdemes megmászni ezt a dombot!

Balatonlellétől mindössze 3 km-re található a 300 méter magas csúcs, amely nem mellesleg a Dél-balatoni Borút része. A sárga jelzéseket követve a Garamvári Szőlőbirtok, aztán tovább a Pócz és a Konyári pince, a Hegyi Csárda és a Konyári Vendégház várja a túrázókat. A tetőn pedig a  Szent Donát-kápolna mellett a Majthényi Présházban lehet megpihenni. A kápolnában évente már csak egyszer, Szent Donát napján miséznek, de kívülről is csodás látványt nyújt. 

A Kishegy másik nevezetessége a Parkerdő. A fák között járva egészen Pécsig elsétálhatunk. Nem véletlen a név: nyugalom szigetének tartják az ezen átvezető túraútvonalat.

Hogyan jutok oda? Balatonlellén az öreg gémeskútnál kell elindulni felfelé, innentől nem lehet eltéveszteni az ösvényt. A Bahart kikötő mellől kisvonat is indul, ez egészen a présházig felvisz. Ugyanezen az úton persze kocsival is fel lehet kapaszkodni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Hasonló tartalmak

Admin mode