Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

szerkesztés

50 méteres óriáskereket kapott 50. születésnapjára Siófok

Szerzők

  • Rutai Lili

2018. 07. 02. 13:15

Külön óriáskereket építettek Siófok központi strandjára. Innentől kezdve augusztus végéig minden nap fel lehet rá ülni.

Siófok városa idén ünnepli 50. születésnapját, ennek örömére a város rengeteg izgalmas programmal és különleges látnivalóval készült a 2018-as nyárra. A legújabb attrakció az első magyar építésű óriáskerék, amelyet a siófoki Nagystrandon állítottak fel.

A 180 fő befogadására képes kerékről csodálatos látvány tárul majd szemünk elé: a siófoki belváros, az Arany- és Ezüstpart, a vitorláskikötő, a tihanyi apáság, a Badacsony hegyei, Balatonfüred és a paloznaki templom például látható lesz a csúcsról.
"Az elmúlt években Siófok turisztikai arculata jelentősen megváltozott, az Óriáskerék pedig központi szerepet tölt be a város turisztikai piaci pozicionálásában. Az óriáskerékkel Siófok egyetlen Balaton parti városként kínál olyan kedvelt turisztikai attrakciót, mint Budapest, amivel tovább erősíti a nyár fővárosa címet" - nyilatkozta Németh Károly, a projektért felelős Karma Production Kft. ügyvezetője. 

Az óriáskerék idén júlis 1-től a nyári szünet utolsó napjáig pörög majd a Nagystrandon, és a következő hat évben is Siófok városában építik majd fel nyárra.

Jegyárakról és a nyitvatartásról az óriáskerék honlapján érdemes tájékozódni.

Hasonló tartalmak

Admin mode